Зміївська і Слобожанська громади домовились, як ділитимуть музей, ФАПи та гімназію

18.01.2021 12:46 Область Online
Зміївська і Слобожанська громади готують меморандум про спільне використання об’єктів соціальної сфери, що знаходяться на їхній території.

Зокрема, ідеться про спільне фінансування первинної ланки охорони здоров’я (амбулаторії і ФАПи), Зміївську гімназію №1, краєзнавчий музей та територіальний центр.

Історично ці адмінбудівлі знаходяться на території Зміївської міської ради, але їх послугами користуються мешканці і Зміївської і Слобожанської громад. Тому обидві місцеві ради фінансуватимуть ці установи 50\50.

- У договорі ми прописали, що утримуємо ці всі установи протягом півроку, в рахунок погашення того майна, яке залишається на ториторії Зміївської міської ради, - розповів Зміївський міський голова Павло Голодніков. - Таким чином ми надаємо фінансову підтримку селищній раді, щоб вони могли відбудувати всі адмінприміщення, найняти людей, після чого ми залишемо майно собі.

Наразі договір розглядається в обох громадах і планується до підписання. Він  дає змогу обом громадам поділити майно в законному полі протягом цього бюджетного року у перехідний період реформування адмінустрою. 

Читайте також: У Лозівській громаді запустили нову систему водопостачання

- Припустимо, амбулаторії й ФАПи. Взяти їх на своє утримання - це не проблема. Але є ще договір з НСЗУ, ліцензії і ряд інших питань, - пояснив Павло Голодніков. - Як тільки Слобожанська громада скаже, що вони готові відокремитися, ми договір в частині утримання первинки припиняємо, і в них починається своя історія, а в нас своя. Якщо вони відпрацюють це у цьому році, на наступний рік це стане можливим. І так по кожній організації. Це нам дає змогу на перехідний період відпрацювати це питання, щоб всі установи й організації працювали в штатному режимі.

Автор: Тамара Кіч