Знеструмлена Харківщина: в області зникла електрика – ДОПОВНЕНО

11.09.2022 21:10 Область Online
Увечері, близько 20-ї години, без світла, а також частково без води опинилася вся Харківська область.

Також знеструмленими виявилися ще декілька сусідних областей. Електрика зникла в Сумській, Дніпропетровській, Донецькій, частково – Полтавській  та Одеській областях.

Про причини знеструмлення повідомили в ХОВА:

– Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі міста та області. У деяких населених пунктах немає електро- та водопостачання. На місцях влучань виникли пожежі, рятувальники Обласного управління ДСНС локалізовують загорання. Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження, – йдеться у зверненні начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Він закликав жителів Харківщини зберігати спокій.

Водночас Укрзалізниця повідомляє , що, у зв’язку з обстрілами інфраструктури на Слобожанщині, очікуються затримки низки поїздів з/до Харкова, Сум, Полтави.

Втім, жоден сьогоднішній рейс не скасовано, рух продовжується всією мережею залізниці.

На вокзалах Харкова та інших тимчасово знеструмлених міст організовано безпечну висадку та посадку пасажирів. Також пасажирам буде дозволено залишитися на території вокзалів протягом комендантської години. 

Станом на 21:00 через перебої з електропостачанням затримку мають такі поїзди:
№ 1 Харків — Івано-Франківськ — орієнтовна затримка 45 хв;
№ 786 Київ — Шостка — затримка 40 хв (електропостачання відновлено, поїзд іде далі).

На відправлення зі ст. Харків-Пасажирський можуть бути затримані поїзди №164 Харків — Київ (час відправлення – 21:16), № 7 Харків — Одеса (час відправлення – 21:43). 

 

 

 

 

 

 

Автор: Інна Можейко