Знищений урожай та поранені внаслідок мінувань: ворог вкотре обстріляв Харківщину

07.08.2022 11:20 Область Online
За добу 6-7 серпня російські війська завдали ракетних ударів по Харківському, Богодухівському, Ізюмському та Чугуївському районах Харківської області.

Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, окупанти вночі близько 4.40 обстріляли Немишлянський, Індустріальний та Новобаварський райони Харкова. 

Ракети запущені з російського бєлгорода, імовірно – тип ЗРК С-300. 
 
В Індустріальному та Немишлянському районах унаслідок влучання ракет є руйнування цивільної, промислової та критичної інфраструктури. На щастя, обійшлося без втрат.

У Новобаварському районі ракета «поцілила» в землю біля одного з парків, обійшлося без руйнувань та постраждалих.

По області ворог завдавав ударів по Богодухівському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. 

– Знову ворог знищує наш урожай, – підкреслив начальник ХОВА. – За добу – 25 гектарів. У Богодухівському районі вдень окупанти двічі завдавали ударів по господарствах. Масштабні пожежі на полях із пшеницею гасили рятувальники. Нагадаю, що від рук окупантів постраждали вже більше 100 с/г підприємств, а знищені – понад 220 гектарів пшениці. 

У Чугуївському районі окупанти також обстрілювали населені пункти, горіли господарчі споруди. В Ізюмському районі унаслідок обстрілу росіян горів приватний будинок з прибудовою, є влучанння по відкритих територіях. 

За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, протягом доби госпіталізували двох осіб – 16-річного хлопця та 83-річного чоловіка  в Чугуївському районі. Обоє постраждали від мінувань. Хлопець узяв снаряд, який здетонував просто в руках. Чоловік наступив на міну та дістав поранень, зараз перебуває в тяжкому стані. 

Начальник ХОВА  закликав жителів Харківщини  бути обережними: не брати в руки снаряди, не відвідувати лісосмуги, не обробляти поля без попередньої перевірки вибухотехніками.

Раніше ми писали також, що на Харківщині не долетіли «за призначенням» немало «подарунків» від росіян 

Автор: Інна Можейко