ЗСУ ідуть у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках

05.05.2022 16:15 Область Online
Українські військові наразі переходять у контрнаступ у Харківській області. Це відбувається на умовних Харківському та Ізюмському напрямках.

Про це розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний у телефонній розмові з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

— Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках, – повідомив Залужний.

Також він розповів про переміщення основних сил ворога на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського тривають бої.

Крім того, по Україні поновили запуски російських крилатих ракет по об'єктах постачання військово-технічної допомоги від українських партнерів. Протягом доби 3 травня по об'єктах інфраструктури з Каспійського моря було завдано 14 ударів крилатими ракетами. За 4 травня таких ударів було зафіксовано 8 разів.

— Я глибоко вдячний нашим партнерам за надану Україні допомогу. Ми успішно долаємо всі труднощі, повʼязані з опануванням нових видів озброєння і техніки завдяки співпраці та підтримці на всіх рівнях. Сьогодні наші військові не тільки інтенсивно навчаються використовувати та обслуговувати НАТівські зразки озброєння, а й діляться своїм бойовим досвідом з партнерами, – підсумовує головнокомандувач ЗСУ.

Автор: Олександр Манченко

Теги: