Звільнені громади Харківщини отримають обладнання для обігріву

29.11.2022 19:16 Область Online
До звільнених громад Харківської області передали 40 тонн гуманітарної допомоги, тисячі продуктових наборів та спальних мішків, а також засоби для обігріву і генерації електрики.

Про це повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

За тиждень до громад Харківської області передали 40 тонн гуманітарної допомоги та понад 5000 продуктових наборів.

За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, за останні сім днів конвої обласного гуманітарного штабу виїжджали в Харківський, Чугуївський, Лозівський, Куп’янський та Ізюмський райони.

Мешканцям Вовчанщини передали 20 тонн харчових продуктів, засобів гігієни та 1000 продовольчих наборів. Ще 500 наборів доставили до села Хотімля Старосалтівської громади.

Ще 20 тонн продуктів отримали жителі Куп’янської громади. До Кіндрашівської та Первомайської громад спрямували по 2000 та 1000 проднаборів відповідно. Також Люботинській громаді надійшло 600 наборів.

Жителям Балаклійщини для відновлювальних робіт доправили майже 800 деревоплит.

Також за сприяння першої леді України Олени Зеленської Харківщина отримала засоби для обігріву та автономного живлення. Усього надійшло понад 4000 спальних мішків, 100 генераторів, майже 100 обігрівачів, 100 буржуйок, а також мобільні зарядні пристрої, електропростирадла та інше.

– Сьогодні жителі Харківської області переживають непросту зиму. Через тероризм росії є перебої з електроенергією і, на жаль, у багатьох будинках дуже холодно. Ми отримали від Фундації Олени Зеленської гуманітарну допомогу, яка дуже необхідна як для нашого населення, так і для окремих Пунктів Незламності, які також зігрівають наших людей, – розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

З обласного гуманітарного штабу допомогу передадуть до чотирьох районів області, які були частково окуповані та найбільше постраждали від російської агресії.

– Ми розподілили цю допомогу між Харківським, Куп'янським, Ізюмським та Чугуївським районами. Наразі передаємо все представникам районів, а вони, своєю чергою, розподілять її у Пункти Незламності по громадах, – зазначив відповідальний за складське зберігання гуманітарної допомоги Едуард Павленко.