Зв’язали охоронця та винесли сейф – напад на агрофірму в Лозівському районі

14.08.2020 15:35 Область Online
П’ятеро молодчиків у балаклавах напали на підприємство в селі Катеринівка.

У ніч на 14 серпня п’ятеро невідомих у балаклавах проникли до сторожки на території сільськогосподарського підприємства у селі Катеринівка Лозівського району. І погрожуючи охоронцю пістолетом зв’язали його скотчем. Потім на території підприємства вони знайшли ще одного охоронця, двоє з нападників залишилися з ним, інші пішли до адмінбудівлі, віджали раму металопластикового вікна та проникли до кабінету. Звідти зловмисники винесли сейф, в якому знаходилося 20 тисяч гривень, окрім цього з кабінету вкрали 3600 гривень.

Після цього злочинці сіли в автівку та на великій швидкості вирушили до Харкова. Та вже через години були затримані правоохоронцями. За інформацією главку поліції Харківщини, напередодні правоохоронці отримали повідомлення, що готується розбійний напад на агрофірму у Лозівському районі, тож влаштували кілька засідок. Зловмисників затримали у Московському районі Харкова. Правопорушниками виявилися 43-річний мешканець Дергачівського району, троє харків’ян 35, 32 та 23 років та 24-річний мешканець Лозової. Усі п’ятеро раніше мали проблеми з законом.

За інформацією слідства, зазначені особи з листопада 2019 року вчинили низку пограбувань та крадіжок з офісних приміщень підприємств на території Харківської області та обґрунтовано підозрюються у скоєнні вказаних злочинів. Зараз перевіряється причетність затриманих до аналогічних злочинів на території Харківщини та інших областей України.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Читайти також: В Ізюмському районі розшукують маму та дитину, які зникли безвісті