Першу опорну школу обрано на Харківщині

22.04.2016 06:38 Суспільство
Фото: khm.depo.ua Фото: khm.depo.ua
Завдяки коштам західних донорів у Харківській області з’явиться зразково-показова школа.

Мінфін оприлюднило перелік опорних шкіл, які потрапили до пілотного проекту. Даний проект був започаткований Міністерством фінансів України спільно з Міністерством освіти і науки та став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія «Майкрософт Україна», яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів. Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

Перевага надавалася школам, які, в рамках оптимізації, буде укрупнено за рахунок малоформатних шкіл. Таким чином, учні із сільської місцевості отримають можливість здобути якісну середню освіту.

- Міжнародні донори пообіцяли виділити гроші на створення зразково-показової школи в кожній області. Нещодавно їх експерти були в Харківській області, об'їздили п'ять шкіл, які подавали заявки на участь в конкурсі, - повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

Стало відомо, що свій вибір експерти зупинили на Борівській ЗОШ. Уже 1 вересня 2016 року оновлений навчальний заклад вітатиме своїх школярів.

Юлія Міронюк

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта