Профтехучилища на Харківщині "протягнуть" ще півроку

04.04.2016 10:45 Суспільство
Фото:zakarpattya.net.ua Фото:zakarpattya.net.ua
Десять ПТУ в шістьох містах обласного значення не фінансувалися з початку року. Нещодавно їм виділили гроші.

Про це повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

- Сьогодні підписано розпорядження голови Харківської облдержадміністрації про виділення 30 млн грн (з державної субвенції) на підтримку професійно-технічних закладів у містах обласного значення, - повідомив Анатолій Бабічев. - Сьогодні вже 12 млн грн надійшло, 18 млн грн ще надійдуть. Крім того, 12 млн грн виділили самі міста зі своїх бюджетів. Тож усі працівники ПТУ отримають заробітну платню, учні - стипендії, а заклади зможуть розрахуватися з комунальними платіжками.

Разом із тим виділених грошей вистачить лише на 5-6 місяців. За словами Анатолія Бабічева, з обласного бюджету на підтримку профтехзакладів у містах обласного значення виділено вже понад 40 млн грн, що складає понад 40 %. Загальна ж потреба цих закладів складає 70 млн грн на рік. Керівництво області має надію, що іншу частину грошей на фінансування своїх ПТУ знайдуть місцеві органи влади.

СТАЛО ВІДОМО, КОЛИ ПТУ ХАРКІВЩИНИ ОТРИМАЮТЬ ГРОШІ

Нагадаємо, відповідно до ЗУ про бюджет змінилася система фінансування профтехосвіти. ПТУ, що розташовані в містах обласного значення, мають фінансуватися бюджетами цих міст. У сільській місцевості — за допомогою обласного бюджету. До 2016 року ПТУ утримувалися за рахунок державної субвенції.

Із початку року для 13 ПТУ у сільській місцевості з бюджету області депутати виділили 71 млн грн.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта