Скільки коштує одягти харківського випускника на бал

13.05.2015 08:00 Суспільство
trendy.wmj.ru trendy.wmj.ru
Найголовнішим атрибутом випускного вечора, звичайно ж, вважається вечірнє вбрання.

Погода, фотосесія, розважальна програма й навіть святкове меню – усе це дрібниці порівняно з вибором сукні.

– Кожна дівчинка, з якою мені доводилося працювати, підходить до пошиття сукні з трепетом і особливою ретельністю, але це і зрозуміло – адже кожна випускниця має бути впевненою в тому, що вона на вечорі буде найпривабливішою, – розповідає Олена, дизайнер вечірніх суконь.

За її словами, пошиття оригінального вбрання батькам може обійтися в суму від 800 до 2500 грн. Це без урахування вартості тканини, адже її видів безліч, так само, як і вподобань.

Альтернативою пошитій на замовлення сукні може бути звичайне покупне вбрання. За словами Тетяни, власниці магазину готових вечірніх суконь в одному з районів області, вартість такого одягу дуже варіюється. До того ж, можна дістати будь-яке вбрання на замовлення, але на це потрібні час і гроші.

– В асортименті представлено лише частину нарядів, їх вартість коливається від 700 гривень (але це найпростіші) до, приміром, 2500 гривень, – розповідає Тетяна.

За її словами, у пору сезонного буму на красиві речі деякі мами готові навіть доплатити, аби їх доньки мали можливість надіти найошатнішу та найоригінальнішу сукню, а однокласницям дісталися менш виграшні варіанти.

З одягом для хлопців інша справа. За словами Олени, за п’ять років роботи їй усього кілька разів доводилося шити костюм для випускника. В основному батьки воліють одягнути сина в покупне вбрання, орієнтуючись на прийдешні студентські будні. Костюм, сорочка, ремінь, туфлі – підбираються суто індивідуально. Такий «джентльменський» набір обійдеться батькам по мінімуму приблизно у 1900 гривень.

Вставка: Вартість манікюру для юної красуні, залежно від складності та рівня, варіюється від 70 до 240 гривень. Зачіска коштуватиме в середньому від 200 до 400 гривень. А прихильницям вечірнього макіяжу, щоб не завдати собі сорому, доведеться заплатити за красу від 250 до 500 гривень.

Роман Шупенко, матеріал з газети "Слобідський край" №55 від 12.05.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта