У деяких школах Харкова батьків примушують купувати підручники

15.08.2015 06:28 Суспільство
Фото: autoelectronika.weebly.com Фото: autoelectronika.weebly.com
До традиційного шкільного набору товарів цього року може додатися ще один пункт - підручники.

В одних школах Харківщини батьків вже попередили, що купувати книги вони мають за власний кошт. В інших - говорять, що наразі це питання ще остаточно не вирішене. Утім в Адміністрації Президента обіцяють, що в 2015 році діти все ж будуть забезпечені підручниками.

- У 2015 року учні загальноосвітніх шкіл, навчальних закладів державної і комунальної форми власності забезпечуються підручниками та посібниками безкоштовно, - заявив на початку серпня заступник глави АП Ростислав Павленко.

При цьому чиновник допускає, що школярі можуть отримати підручники із запізненням. Найближчим часом Міносвіти має повідомити керівництву всіх шкіл про нововведення і вирішити питання повернення вже зданих на підручники грошей.

Якщо книги доведеться все ж купувати самостійно, то витрати батьків автоматично зростуть на 500-1000 грн. Заощадити можна, придбавши підручники, якими вже користувалися.

- На класних зборах ми колективно вирішили купити книги у попереднього класу. Точну суму ще не знаю, але це буде близько 300-400 грн, - каже мати першокласника Тетяна Савенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зібрати дитину до школи. Харківські ціни

Де дешевше купувати шкільні товари у Харкові. Базар, магазин чи Інтернет

До речі, окрім книг можна купити і форму, яка вже була у вжитку. Таких пропозицій зараз дуже багато на різноманітних форумах. Наприклад, на інтернет-аукціоні купити брючний костюм для дитини можна за 200-300 грн, а є навіть поодинокі пропозиції по 100 грн.

У харківській міськраді попри це попросили батьків не купувати підручники у будь-якому випадку.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта