Вступна кампанія в Харкові. Погляд з черги

07.07.2012 10:36 Суспільство
Цього тижня абітурієнти подавали документи до харківських вишів. Про хід вступної кампанії дізнавався "СК"

На подвір’ях харківських вишів люди збиратися вже з самого ранку. Незважаючи на те, що переважна більшість приймальних комісій починає працювати о дев’ятій, перші абітурієнти приходять о сьомій.

До Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди приїхала вступати на факультет іноземної філології дівчина із Сум, а з нею, задля моральної підтримки доньки – мама, Тетяна Іванівна. Жінка розповіла, що, прийшовши о сьомій ранку, вони були вже не першими. На годиннику десята, а черга до них все ще не дійшла.

– Учора ми подавали документи до Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, на факультет іноземних мов. Там черги були ще більшими, – розповідає пані Тетяна.

Попри це у приймальній комісії закладу стверджують: реєстрація вступників у них відбувається швидкими темпами. На одного абітурієнта вони витрачають до 10 хвилин, а працюють «до останнього клієнта».

На подвір’ї Національного фармацевтичного університету вже кілька годин чекає Владислав Чижик. У черзі він сорок восьмий. Проте, незважаючи на спеку і втому, хлопець не занепадає духом. Тим паче, що через кілька днів йому доведеться стояти в не менших чергах біля Харківського національного ім. В. Н. Каразіна та медичного університетів.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №80-81 від 07.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта