Як вирішують проблему черг у дитячі садки на Харківщині

02.06.2015 14:13 Суспільство
Юлія Шматченко Юлія Шматченко
Дошкільні заклади Зачепилівського району «розростаються». Відразу декілька нових груп відкрилося сьогодні для малечі. Та це не всі подарунки, обласна влада з наступного навчального року обіцяє ще й нові шкільні автобуси.

Черги до дитячих садочків - актуальна проблема для Харківщини. В Зачепилівському районі спільними зусилями обласної, місцевої влади та громади це питання вирішується. Сьогодні відкрилися нові групи в Зачепілівському ДНЗ та у Бердянському НВК, вони приймуть 48 маленьких вихованців. 

Відкриття нових груп - свято не тільки для дітлахів, але й їх батьків. Дехто з них цього моменту очікували близька трьох років. До черги у садочок записувалися через декілька місяців після народження дитини.

- У зв'язку з поліпшенням демографічної ситуації потреба в дитячих садках в області збільшилася. І, дійсно, зараз існує дефіцит місць у дошкільних установах. Голова ХОДА Ігор Райнін поставив завдання оптимізувати мережу дошкільних закладів в цілому. В цьому році відкриють додаткові групи у дитячих садках і в інших районах області, - наголосила заступник губернатора Харківської області Юлія Світлична.

До речі, на розвиток мережі дошкільної освіти в бюджеті області на 2015 рік закладено близько 2 млн грн.

Юлія Шматченко

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта