Порошенко: перемовини у мінському форматі відбудуться 9 грудня

06.12.2014 12:58 Влада
Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогоні під час візиту на військовий аеродром у Чугуєві (Харківська область).

Такі домовленості досягнуто попередньо.

- Завдання, яке ставить Україна, - це затвердження плану-графіку реалізації імплементації мінських домовленостей. Маєтья на увазі, що 9 грудня настане день артилерійської тиші. І щоб протягом 30 днів вийти на лінію зіткнення, як це зазначено в Мінському протоколі, це має кореспондуватися з відведенням важкого озброєння та артилерії, та початком ефективного використання моніторингової та версифікаційної функцій ОБСЄ для того, щоб забезпечити ефективне припинення вогню, - сказав Петро Порошенко.

Також він наголосив, що на Донбасі має розпочатися політичний діалог та підготовка до місцевих виборів. А підсумки незаконних виборів мають бути скасовані.

Також президент сказав, що сьогодні мав майже годинну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом, оскільки той сьогодні зустрічається у Москві з з Президентом Росії Володимиром Путіним. Тема розмови - слідування мінським домовленостям.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта