Україна отримала безвізовий режим з ЄС

18.12.2015 10:58 Влада
Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації. Висновок позитивний.

Як повідомила "Європейська правда", документ готується до публікації. Звіт був схвалений на засіданні колегії ЄК 18 грудня.

"Беручи до уваги підсумки моніторингу та звітування, що проводилося після початку безвізового діалогу в жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконала всі критерії, встановлені по чотирьох блоках другої фази ПДВЛ", - йдеться у висновках "безвізового звіту" ЄК.

У документі підкреслюється, що надання Україні безвізового режиму стало можливим через особливі політичні відносини Києва та Брюсселя.

На початку 2016 року Єврокомісія подасть до Ради ЄС законодавчу пропозицію про зміну регуляції 539/2001. Після чого рішення має затвердити Європейський парламент.

У згаданій регуляції ЄС встановлюється перелік країн, громадяни яких не потребують візи для в’їзду до всіх країн Євросоюзу, окрім Великої Британії та Ірландії.
Раніше, у середу ввечері між керівниками ЄС і Президентом України Петром Порошенком у Брюсселі було укладено угоду про подальші кроки у питанні скасування віз.

- Україна нарешті, протягом останніх місяців, досягла значного прогресу у візовій лібералізації, що має дозволити нам перейти до безвізового режиму так швидко, як це можливо, - заявив президент Європейської Ради Дональд Туск.

Водночас Туск наголосив, що існує декілька невирішених питань, пов`язаних з виконанням Україною Плану дій візової лібералізації.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта