Усе по-новому: харківські активісти про вимоги та губернатора

28.02.2014 10:53 Влада
http://www.unian.net http://www.unian.net

Сьогодні під час брифінгу заступник екс-губернатора Харківщини Василь Хома повідомив і журналісти побачили це на власні очі, що активісти та протестувальники, які мешкали протягом кількох днів у  ХОДА, звільнили частину приміщень.

Нагадаємо, що учора представники "Правого сектора" захопили праве крило першого поверху адміністрації, де знаходиться бухгалтерія та загальний відділ, в якому зберігаються документи з обмеженим доступом, печатки та штампи.

Другий та третій поверхи звільнені повністю, зайнятим залишився лише перший поверх. Зараз там знаходиться значно менше активістів, ніж було до цього. Це приблизно 50-70 осіб. 

- Ми також домовилися, що у нічний час не відкриватиметься приміщення, в яких  знаходяться документи облдержадміністрації, - сказав Василь Хома.

Читайте також: Балон зі стисненим повітрям знайшли в обладміністрації. Пояснення активістів

В Харківській ОДА - вогнепальна зброя та пляшки з вибухонебезпечною сумішшю

Віце-губернатор додав, що не знає, коли активісти мають намір покинути приміщення ХОДА, оскільки раніше вони висували вимогу звільнити губернатора Харківщини Михайла Добкіна. Як відомо, Михайло Добкін написав заяву про звільнення 27 лютого, однак після цього активісти все одно не покинули приміщень. Їхня нова вимога для звільнення приміщень - призначення нового губернатора.

Як повідомив журналістам координатор Харківського Євромайдану Дмитро Пилипець, активісти залишаться в будівлі обладміністрації як мінімум до призначення нового губернатора Харківщини. Активіст повідомив, що координаційна рада Євромайдану висуває свою кандидатуру на посаду губернатора, зокрема, це, власне, сам Дмитро Пилипець. Він запевняє, що готовий зайняти цю посаду.

- У мене є достатній рівень кваліфікації щодо адміністрування, організації роботи людей. Робота голови облдержадмінстрації — це не робота економіста чи фінансиста чи політика. Це людина, яка має правильно організувати робочий процес, - вважає Дмитро Пилипець. - У нас є люди на заміщення всіх посадах на обласному рівні, на районних рівнях. Вони абсолютно відповідають критеріям Харківського Євромайдану.

Власне, до критеріїв, якими має володіти новий губернатор євромайданівці відносять адміністративні здібності, відсутність корупційних правопорушень, адекватність та співмірність доходів та видатків кандидата та його родини, незалежність від олігархічних груп, невходження до органів державної влади у період з 2010 до 2014 року, відсутність іноземного громадянства, непричетність до порушення прав людини за даними правозахисних організацій. Також кандидат має пройти тестування на детекторі брехні та медичний огляд.

Пилипець не виключає, що Євромайдан схвалить й іншу кандидатуру.

- Якщо людина буде відповідати цим критеріям, прийде на Майдан, розповість, чим займалася раніше і що робитиме на посаді губернатора голови Харківської облдержадаміністрації, як вона бачить співпрацю з харківським Євромайданом, ми її підтримаємо, - пояснив Дмитро Пилипець.

За його словами, якщо кандидат не відповідатиме критеріям Євромайдану, активісти наполягатимуть, щоб його замінили.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта