Регіональна антикорупційна комісія запрацює на Харківщині

27.09.2018 16:00 Корисно
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Всеукраїнська асоціація районних та обласних рад та Громадська рада при МВС спільно протидіятимуть корупції.

Задля ефективної боротьби зі злочинністю, корупцією в кожній області України з’являться регіональні антикорупційні комісії, де разом працюватимуть представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, національної поліції і громадських рад, які створені при МВС. Відповідний Меморандум про співпрацю 27 вересня в Харкові підписали Асоціація районних і обласних рад та Громадська рада при Міністерстві внутрішніх справ. Така співпраця, на думку сторін, надасть можливість проводити роботу відкрито, прозоро, мати зворотній зв'язок з громадськістю, напрацьовувати нові проекти, законодавчі та нормативні ініціативи, щоб удосконалити діючу систему.

- Наше суспільство сьогодні вимагає європейський рівень життя, а європейські інституції на перше місце завжди ставили права і свободи людини, верховенство права. В цьому напрямку нам спільно є великий шмат роботи. В прямому сенсі примусити всіх виконувати свої службові обов'язки чесно і тоді все зімнеться на краще, - переконаний голова Харківської обласної ради, президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування Сергій Чернов.

За словами голови Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ Володимира Мартиненка, антикорупційні комісії вже створено у структурі ГР.

- Нам дуже важливо, щоб до комісій увійшли представники органів місцевого самоврядування, обласних рад, районних і міських рад для того, щоб ми у відкритій формі могли обговорювати і коригувати всі ті процеси, які пов'язані з корупцією всередині системи, - наголосив Володимир Мартиненко.

Читайте також: За польським прикладом взялися за розвиток села на Харківщині

Юлія Міронюк