Як збірна України виступить на Євро-2020?

Promo
12.05.2021 16:40 Спорт
До старту європейського футбольного форуму залишився рівно місяць.

Які шанси збірної України проявити себе на престижному турнірі, читайте в нашому анонсі від букмекерської контори Betandyou.

Новачки в складі збірної
Через пандемію COVID-19 УЄФА було прийнято рішення розширити заявки учасників Євро-2020 до 26 футболістів. Тренерський штаб збірної України завдяки новим квотам повернув в основну команду дебютантів. Серед них знайшлося місце півзахиснику «Динамо» Віталію Буяльському, який грає першу скрипку останнім часом в складі київського клубу, але раніше не входив у плани Андрія Шевченка і його помічників.
Також наставник національної збірної залучив ще одного хавбека киян Богдана Лєднєва і півзахисника «Маріуполя» Артема Бондаренка, а новачком у збірній від «Шахтаря» став Георгій Судаков.

Як будемо готуватися?
Збірна України збереться єдиним складом у кінці травня і до старту Євро-2020 проведе три контрольні поєдинки. Перший товариський матч відбудеться проти національної команди Бахрейна – він запланований на 23 число поточного місяця.

Також ще два контрольні поєдинки українська команда зіграє перед стартом турніру –- 3 червня проти Північної Ірландії і 7 червня проти Кіпру.

Які перспективи у України на Євро-2020?
Україна потрапила до групи С з командами Нідерландів, Австрії та Північної Македонії.
Не складно здогадатися, що очевидним фаворитом нашого квартету вважаються голландці. Аналітики букмекерської контори Betandyou високо оцінюють шанси «помаранчевих» на перемогу в групі – коефіцієнт 1.36.

Також запропоновані котирування свідчать про те, що Україна і Австрія будуть вести боротьбу за друге місце, а команда Північної Македонії вважається очевидним аутсайдером квартету:

Перемога в групі С
Україна – 6.10
Австрія – 6.50
Північна Македонія – 25.00

Варто зазначити, що майбутній європейський турнір серед футбольних збірних вдруге поспіль пройде в оновленому форматі. Це означає, що в раунд плей-оф можуть вийти не тільки команди, що зайняли перші та другі місця у своїх групах, а й колективи, що посядуть третє місце, серед яких визначиться четвірка кращих збірних, а дві гірші залишать турнір.

Вдалий старт – запорука успіху?
Стартовий матч у групі С Україна проведе проти Нідерландів. У цій зустрічі команді Андрія Шевченка вкрай важливо відібрати очки у фаворита квартету.
У новітній історії українська збірна двічі зустрічалася з голландцями. У 2008 році наш суперник був сильнішим на своєму полі (3:0), а через два роки команди зіграли внічию в Києві. Обидві зустрічі носили товариський характер.

Підопічним Шевченка потрібно перемагати в очних зустрічах з прямими конкурентами в особі Австрії і Північної Македонії. Примітно, що в обох матчах наша команда вважається фаворитом.