Андрій Лунін вдруге зіграв в основі «Реалу» в цьому році

21.01.2022 16:40 Спорт
Фото: REUTERS Фото: REUTERS
Уродженець Краснограда Харківської області Андрій Лунін знову вийшов в основному складі в Кубку Іспанії.

20 січня в матчі Кубка Іспанії уродженець Краснограда Харківської області зіграв свій другий матч в основному складі мадридського «Реалу» в 2022 році. Загалом ця гра стала лише третьою в складі «Королівського клубу» за весь час виступів українця в Іспанії, тобто з 2018 року, коли воротар перейшов до футбольного гранду з луганської «Зорі».

Цей матч став для Луніна другим підряд в Кубку Іспанії, адже на минулій стадії турніру він також захищав ворота мадридців. Цього разу противником «Реалу» виступав «Ельче», що грає у вищій лізі іспанського чемпіонату. Хоча мадридці й виступали фаворитами, матч складався для них дуже важко й міг закінчитися для «Королівського клубу» фіаско.

Не в останню чергу саме надійна гра українського голкіпера дозволила мадридцям вистояти: за матч Андрій здійснив два сейви, один з яких після удару майже впритул із воротарського майданчика. Матч поступово перейшов у додатковий час.

Читайте також: Андрій Лунін уперше в сезоні зіграв за мадридський «Реал»

Але гарна гра українця не врятувала «Реал» від пропущеного м’яча: Андрій пропустив після рикошету від добивання штрафного удару Гонсалу Верду. Стандарт був призначений після фолу останньої надії з боку Марселу, що був капітаном «Реалу» в цьому матчі, тому мадридцям необхідно було відіграватися, граючи в меншості. З цим гравці «Королівського клубу» впоралися.

Результат зробили футболісти з лави запасних. Спочатку відзначився Дані Себальйос, а переможний рахунок зафіксував Еден Азар. Надія для «Ельче» майже відродилася з голом Фіделя на 120-й хвилині, який проміж ніг пропустив Андрій Лунін, але арбітр відмінив гол, помітивши фол в атаці. Тож до фінального свистка результат на табло не змінився.

Джерело: sofascore.com

Андрій Лунін отримав від статистичного футбольного порталу SofaScore високу для воротаря оцінку: 6,8 бала при середній по команді – 7,11 бала. Нижче за українця оцінено лише польових гравців Луку Йовича (6,4 бала) та Марселу (6,6 бала).