Чемпіонат Харківщини з футболу: «Авангард» узяв реванш у «Квадро»

07.09.2020 12:21 Спорт
Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv
І завдяки цій перемозі вийшов на друге місце.

Минулої суботи, 5 вересня, відбулися чергові матчі у чемпіонаті Харківської області з футболу серед аматорів. Лідер Вищої ліги харківський «Універ-Динамо» ХНУВС у рамках 11-го туру в рідних стінах приймав ФК «Богодухів». Якщо в першому колі команда з обласного центру задовільнилися лише мінімальною перемогою 1:0, то наразі підопічні Сергія Сизихіна виграли більш впевнено. «Динамівці» розгромили суперника 4:0, забивши в кожному із таймів по два м’ячі.

Для найближчих переслідувачів харків’ян – ФК «Зміїв» та харківського «Авангарду» – цей тур склався по-різному. Зміївчани в рідних стінах приймали валківський «Маяк», якому поступилися 0:2. «Авангард», який до цього був на третьому місці, маючи однакову кількість очок з другим ФК «Зміїв», зумів скористатися осічкою конкурента.   

«Жага реваншу» – саме під таким гаслом пройшла підготовка «Авангарду» до матчу з первомайським «Квадро». Справа в тому, що в першому матчі між цими командами «Квадро» здобув розгромну перемогу 5:1.  Харків’яни хотіли взяти реванш за цю нещівну поразку, тому мотивація на матч була неймовірною. Й вони зуміли втілити задумане, впевнено обігравши суперника 3:0, завдяки чому вийшли на другу сходинку.

Читайте також: Харківський «Металіст 1925» підсилився двома гравцями

«Лозова-Панютине» мала хорошу можливість піднятися на третє місце. Для цього їм було потрібно перемагати на виїзді солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району. І підопічні Сергія Лученцова були близькі до того, щоб заробити максимум залікових балів, утім втратили перемогу на 82-й хвилині матчу. Тоді забив гравець господарів Іван Родітєлєв, який і встановив кінцевий результат зустрічі – 2:2.  Ще в одному матчі 11-го туру ФК «Первомайський» удома мінімально обіграв харківську «Арену» – 1:0.

Таким чином, «Універ-Динамо» продовжує впевнено лідирувати в першості, маючи у своєму активі 30 очок з 33 можливих. На другій сходинці йде «Авангард». У команди Романа Мельника 22 залікові бали. А третім йде «Зміїв», у якого 19 зароблених пунктів.

Минулої суботи у Першій лізі розпочалося третє коло чемпіонату Харківщини з футболу. В 11-му турі балаклійський «Цементник» у рідних стінах приймав останню команду першості «Дворічну», яку обіграв 2:0. Дубль оформив Євгеній Зоря, який забив у кожному з таймів. Головний конкурент балаклійців у боротьбі за чемпіонство куп’янський «Металург» також у цьому турі здобув максимум залікових балів. «Металург» удома мінімально обіграв сахновщинський «Колос» – 2:1. А матч в Ізюмі, де місцевий «Крем’янець» протистояв слобожанському «Енергетику-Центренерго» зі Зміївського району, закінчився «сухою» нічиєю – 0:0.

Таким чином, після 11 турів продовжує очолювати першість «Цементник» з 28 очками. На відстані трьох пунктів продовжує залишатися «Металург», у якого 25 залікових балів. Третю і четверту сходинки ділять «Крем’янець» і «Енергетик-Центренерго», у яких в активі по 14 очок.