Чемпіонат Харківщини з футболу: дебютні перемоги первомайців

01.07.2020 17:15 Спорт
Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv
27 червня пройшли матчі другого туру чемпіонату Харківщини з футболу серед аматорів.

Лідер Вищої ліги ФК «Зміїв» гостював у Валках, де протистояв тамошньому «Маяку». «Городяни» здобули розгромну перемогу 4:0, а головним героєм матчу став гравець зміївчан Олександр Собко, який забив три м’ячі. Четвертий м’яч «Змієва» забив Костянтин Рудь. Ще одним хет-триком у цьому турі відзначився нападник «Лозової-Панютине», екс-гравець харківського «Металіста 1925» Денис Скотаренко. Форвард тричі забив гостям з Дергачівського району – солоницівському «Енергетику», на що приїжджі футболісти у кінцівці матчу зуміли відповісти тільки голом Романа Бондаренка з пенальті. У підсумку лозівчани здобули першу перемогу в змаганнях – 3:1.

Один з головних претендентів на чемпіонство харківський «Універ-Динамо» здобув другу перемогу поспіль. Динамівці мінімально на виїзді обіграли ФК «Богодухів». Другий тур виявився успішним для первомайських команд. «Квадро» вдома «розтрощив» харківський «Авангард» 5:1, а «Первомайський» на виїзді здолав харківську «Арену» (2:1).

Читайте також: Харківський «Металіст 1925» очолив Першу лігу

Таким чином після двох турів максимальну кількість очок – шість – мають дві команди – «Зміїв» та «Універ-Динамо».

А ось у Першій лізі після минулих вихідних з’явився одноосібний лідер – балаклійський «Цементник», який на виїзді мінімально обіграв 1:0 слобожанський «Енергетик-Центренерго» зі Зміївського району. Дебютні перемоги у першості здобули сахновщинський «Колос» та куп’янський «Металург». Сахновщинці у результативному поєдинку здобули виїзну вольову перемогу над «Дворічною» 3:2. А куп’янчани мінімально в рідних стінах переграли ізюмський «Крем’янець».

Автор: Савелій Мякушко