Чемпіонат Харківщини з футболу: лозівчани обганяють «Зміїв»

14.09.2020 17:48 Спорт
Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv
ФК «Зміїв» утретє поспіль втрачає очки і третю сходинку чемпіонату Харківської області з футболу. Натомість на їх місце піднялися хлопці з «Лозової-Панютине», перемігши на виїзді у Валках.

Зарано розслабилися

Минулої суботи, 12 вересня, відбувся 12-й тур чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорів. Лідер Вищої ліги – харківський «Універ-Динамо» ХНУВС зустрічався з останньою командою першості – харківською «Ареною», яку розгромив 4:1.

Фото: facebook.com/fcud.hnuvs

Найближчий переслідувач динамівців – харківський «Авангард» у цьому турі також розжився максимальною кількістю залікових балів. Підопічні Романа Мельника гостювали в Богодухові, де протистояли однойменній команді. Харків’янам удалося виграти 2:0, забивши по голу в кожному з таймів.

Фото: facebook.com/fcavangardkharkiv

А от третя команда першості – ФК «Зміїв» допустила третю осічку поспіль. Спочатку підопічні Сергія Пасічника зіграли внічию на виїзді з солоницівським «Енергетиком» з Дергачівського району (1:1), а потім удома поступилися валківському «Маяку» (0:2). Зараз зміївчани втратили очки у виїзному матчі проти первомайського «Квадро», зігравши 1:1. Цією осічкою «Змієва» сповна скористалася «Лозова-Панютине», яка в результативному поєдинку здобула виїзну перемогу над «Маяком» 4:2. Завдяки цьому успіху підопічні Сергія Лученцова піднялися на третє місце, посунувши звідти «Зміїв».

– Я дуже просив хлопців активно грати з перших хвилин. Вони прислухалися і в цілому доволі непогано провели перший тайм, – зазначає Сергій Лученцов. – Відразу почали подавати багато кутових, і один з них завершився голом Кирила Гребенюка. На 34-й хвилині ми заробили штрафний у 23–25 метрах від воріт суперника. Михайло Шатрава перекинув стінку, м’яч влучив у поперечину, відлетів на газон і вилетів у поле. Ми думали, що не було гола, але боковий зафіксував узяття воріт.

У другому таймі ситуація могла кардинально змінитися, але Сергій Лученцов вчасно збадьорив свою команду.

– У другому таймі ми вже менше контролювали м’яч, втім і у суперника особливо комбінаційного футболу не спостерігалося, вони просто били вперед. На 76-й хвилині Павло Череватенко забив третій гол головою після навісу зі штрафного. Забивши цей м’яч, хлопці подумали, що перемога в кишені, розслабилися і одразу пропустили. Я почав кричати, щоб вони сконцентрувалися і довели матч до логічної перемоги. Якщо б не втрутився в ситуацію, все могло б закінчитися плачевно – нічиєю 3:3. Благо, хлопці мене почули і швидко забили четвертий м’яч. Після цього вже стало зрозуміло, що перемога від нас нікуди не дінеться. Хлопці вже догравали матч і в кінцівці зустрічі пропустили ще один гол, – розповідає Сергій Лученцов.

Спірний гол

Представник «Маяка» Олександр Харченко вважає переломним моментом матчу зарахований доволі спірний другий гол суперників.

– «Лозова-Панютине» дуже хороша команда. Вона відкрила рахунок, потім подвоїла перевагу, але другий їх гол був дуже спірним. М’яч влучив у поперечину, вдарився об землю і вилетів у поле. Боковий арбітр побачив гол, але для інших це не було так очевидно. Коли м’яч вилетів у поле, суперники навіть не раділи цьому голу. Якщо м’яч і перетнув лінію, то на лічені кілька сантиметрів, не більше. Правильно розібратися в ситуації можна було тільки, якщо задіяти VAR (систему відеодопомоги арбітрам). Цей другий м’яч виявився переломним, він збив усю картину матчу, – каже представник валківчан.

Незважаючи на поразку, Олександр Харченко задоволений грою команди.

– Приємно, що глядачі, коли йшли зі стадіону, залишилися задоволеними грою. Зараз більше вболівальників ходить, ніж зазвичай. Мабуть, це тому, що в період карантину особливо інших розваг, окрім футболу, і немає. На «Лозовій-Панютине» було десь людей 300, – говорить Олександр Харченко. – Наша команда створювалася протягом трьох років, і наразі, по ходу цього сезону, мені здається, що ми найшли свою гру. Насамперед я пишаюсь тим, що тепер є команда, а не просто колектив, як це було раніше.

У ще одному матчі 12-го туру в Солоницівці зустрічалися сусіди по турнірній таблиці – місцевий «Енергетик», який ішов на дев’ятому місці, приймав восьмий ФК «Первомайський». У обох командах було порівну очок – по 11. У першому колі «городяни» розгромили «енергетиків» (3:0), які минулої суботи зуміли взяти реванш, перемігши 1:0.

Таким чином після 12 турів «Універ-Динамо» лідирує в першості, набравши 33 очки. На другому місці йде «Авангард» з 25 набраними балами. Першу трійку команд замикає «Лозова-Панютине», у якої 22 очки.

Дебютна перемога

У Першій лізі куп’янський «Металург» продовжує погоню за лідером – балаклійським «Цементником», але розрив у три очки все ж продовжує зберігатися. У 12-му турі балаклійці гостювали у сахновщинського «Колоса», який обіграли 2:0. Обидва м’ячі команда-переможниця забила після перерви.

Фото зі сторінки Сергія Кунденка у Facebook

«Металург» своєю чергою здобув перемогу набагато спокійніше. Куп’янчани на виїзді розгромили слобожанський «Енергетик-Центренерго» зі Зміївського району 4:0, забивши по два голи в кожному з таймів.

Знаковим цей тур став для останньої команди першості ФК «Дворічна», яка минулої суботи здобула дебютну перемогу в чемпіонаті.

Дворічани в рідних стінах у результативному поєдинку обіграли третю команду першості – ізюмський «Крем’янець» 4:2. У цьому матчі «Дворічна» забила рівно половину голів від тих, що забивала в попередніх 11 матчах.

Фото зі сторінки Віктора Кащі у Facebook

«Цементник» після цього туру набрав 31 очко і продовжує йти першим. На три пункти відстає «Металург», у якого в активі 28 залікових балів. По 14 очок набрали «Крем’янець» і «Енергетик-Центренерго», але завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів саме ізюмчани замикають трійку лідерів.