Чемпіонат Харківщини з футболу: «Металург» наздоганяє лідера

25.08.2020 15:01 Спорт
Фото зі сторінки Сергія Кунденка у Facebook Фото зі сторінки Сергія Кунденка у Facebook
Інтрига в Першій лізі оживає.

Ще три тижні тому здавалося, що інтрига в боротьбі за чемпіонство в Першій лізі чемпіонату Харківської області з футболу практично померла. Після семи турів балаклійський «Цементник» упевнено лідирував у турнірній таблиці, маючи стовідсотковий показник – 21 очко. Найближчий переслідувач куп'янський «Металург» відставав на вісім залікових балів.

Однак за цей час ситуація змінилася. Спочатку, 15 серпня, «Цементник» зіграв внічию, «Металург» переміг. А минулими вихідними, 22 серпня, лідери першості зустрічалися між собою в Балаклії, де куп'янчани, незважаючи на видалення в кінці матчу, зуміли здобути мінімальну перемогу 1:0. Єдиний гол був забитий у середині другого тайму, а його автором став Сергій Чурсанов. Тепер відстань між «Цементником» і «Металургом» скоротилася всього до трьох очок, інтрига в першості оживає.

З аналогічним рахунком, мінімальною перемогою гостей 1:0, закінчився поєдинок у Сахновщині, де місцевий «Колос» приймав ізюмський «Крем'янець». Долю матчу вирішив влучний удар Володимира Сірка на 16-й хвилині зустрічі. Господарі закінчували цю гру в меншості, вже на третій доданій арбітром хвилині за другу жовту картку був вилучений Іван Кобець.

Найрезультативнішим матчем минулого туру став поєдинок у Дворічній. Там однойменна команда зустрічалася з «Енергетиком-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району. Гості на початку другого тайму вели 2:0, проте на 54-й хвилині червону картку отримав гравець слобожанців Сергій Авдєєв, що позначилося на остаточному результаті. У час, що залишився, господарі зуміли скористатися чисельною перевагою і звели матч до нічиєї – 2:2.

Наступний тур у Першій лізі пройде найближчої суботи, 29 серпня. Тоді поновляться змагання і у Вищій лізі.