Чемпіонат Харківщини з футболу: важка перемога «вовків»

24.06.2019 15:54 Спорт
Фото: ФК «Вовчанськ» Фото: ФК «Вовчанськ»
Один з лідерів першості «Вовчанськ» був за крок від втрати очок. «Вовки» приймали на своєму полі первомайський «Квадро», який дав гідний бій більш іменитому супернику. Втім господарі все ж таки дотиснули опонента, здобувши важку мінімальну перемогу 1:0.

Минулої суботи, 22 червня, відбулися матчі передостаннього, восьмого, туру першого кола чемпіонату Харківської області з футболу. Свої чергові успіхи здобули лідери Вищої ліги, які ділять між собою перше місце — «Вовчанськ» і харківський «Універ-Динамо» ХНУВС. Втім, ці перемоги далися командам по-різному.

У лігво до «вовків» завітав первомайський «Квадро». Як повідомляє прес-служба «Вовчанська», первомайці вибрали оборонну тактику на матч. Вони зустрічали господарів на своїй половині поля, а за першої можливості намагалися вибігати в контратаки. «Вовки» могли відкривати рахунок уже на 7-й хвилині. Гравець «Вовчанська» Артем Іванов вийшов віч-на-віч з воротарем суперника, втім переграти його Артемові не вдалося. Надалі гості більш надійно грали в обороні, не даючи супернику створювати таку небезпеку біля власних воріт. На перерву команди пішли за безгольової нічиєї.

У другому таймі господарі активніше заграли в атаці. Хороший шанс відзначитися був у Івана Мряченка, втім він з вигідної позиції пробив у поперечину. Первомайці доволі злагоджено грали біля своїх воріт і в другому таймі, проте вовчанцям все-таки вдалося забити. На 75-й хвилині після подачі з флангу Євген Радченко точно пробив головою — 1:0. У чверть години, що залишилася, первомайці спробували довести матч до нічиєї, втім урятуватися їм не вдалося.

1:0 — важка перемога «вовків».

Головний конкурент «Вовчанська» в боротьбі за чемпіонство, харківський «Універ-Динамо» теж розжився трьома очками, однак зробив це набагато легше. Динамівці в рідних стінах приймали «Первомайський» і сповна реабілітувалися за розгромну поразку від валківського «Маяка» в минулому турі.

Динамівці матч восьмого туру почали дуже потужно й в середині першого тайму відкрили рахунок. На 21-й хвилині відзначився Віталій Ольховський, який реалізував вихід віч-на-віч — 1:0. Подвоїти перевагу господарям удалося вже після перерви. Під завісу першої години гри, на 59-й хвилині, другий м'яч динамівців забив Олександр Черченко, який вдало зіграв на добивання. А згодом рахунок до розгромного довів Ольховський, який замкнув простріл партнера з правого флангу — 3:0. У час, що залишився, а це трохи більше півтайму, динамівці забили ще двічі. Спочатку з пенальті відзначився Данило Кучірка, а вже в компенсований арбітром час підсумковий рахунок установив Іван Омеляненко — 5:0.

Таким чином, після восьмого туру «Вовчанськ» і «Універ-Динамо» ХНУВС набрали по 19 очок і ділять першу сходинку, втім у «городян» зіграно на гру менше.

Свою триматчеву програшну серію минулими вихідними перервав «Зміїв». Він на виїзді мінімально обіграв солоницівського «Енергетика» з Дергачівського району (3:2). Також перемогу з різницею в один м'яч здобули гравці «Лозової-Панютине», які на своєму полі у результативному поєдинку обіграли валківський «Маяк» — 4:3. Впевнену перемогу в цьому турі здобула харківська «Арена». Вона в рідних стінах розгромила золочівську «Солідарність» (3:0).

Читайте також: Під Харковом будують спортивний комплекс