Чемпіонат Харківської області з футболу: «Цементник» втрачає перші очки

17.08.2020 17:12 Спорт
Фото зі сторінки Сергія Кунденка у Facebook Фото зі сторінки Сергія Кунденка у Facebook
Ізюмському «Крем'янцю» вдалося зупинити балаклійський «Цементник», який до цього виграв усі матчі чемпіонату.

15 серпня завершилося перше коло чемпіонату Харківщини з футболу серед аматорів у Вищій лізі. Центральним поєдинком дев’ятого туру став матч у Валках, де місцевий «Маяк», який ішов четвертим, приймав лідера першості харківський «Універ-Динамо». Команда з обласного центру здобула мінімальну перемогу 2:1 і зміцнила лідерські позиції. Найближчий переслідувач динамівців харківський «Авангард» несподівано втратив очки. Підопічні Романа Мельника на виїзді поступилися передостанній команді першості, солоницівському «Енергетику» з Дергачівського району (0:1). Осічкою харків’ян скористався «Зміїв», який перед минулими вихідними йшов третім і відставав від «Авангарду» на один заліковий бал. «Городяни» на виїзді зустрічалися з ФК «Первомайський», який обіграли 2:0, забивши по голу в кожному з таймів.

Покращили своє турнірне становище після звітного туру «Лозова-Панютине» та первомайський «Квадро». Першу перемогу за п’ять матчів здобули лозівчани, які до цього за останні чотири матчі заробили всього одне очко – три поразки і нічия. У виїзному матчі проти харківської «Арени» підопічні Сергія Лученцова зуміли перервати цю чотириматчеву безвиграшну серію, розгромивши суперника 6:2. Завдяки цій звитязі лозівчани завершили перше коло на п’ятій сходинці, піднявшись із сьомої. А первомайський «Квадро» на виїзді впевнено впорався з ФК «Богодухів» (4:1).

Читайте також: Як ФК «Метал» планує стати головним клубом Харківської області

Таким чином, після першого кола продовжує впевнено лідирувати у Вищій лізі «Універ-Динамо», який має у своєму активі 24 очки. Найближчий його переслідувач – «Зміїв», він має на шість пунктів менше. Далі на відстані одного очка одна від одної розташувалися п’ять команд – «Авангард» (16 очок), «Квадро» (15), «Лозова-Панютине» (14), «Маяк» (13) та «Богодухів» (12). На восьму сходинку піднявся «Енергетик», маючи дев’ять пунктів, на бал менше – у «Первомайського». Замикає турнірну таблицю «Арена», набравши всього одне очко.

Наразі у Вищій лізі буде двотижнева пауза. Матчі наступного, 10-го туру, пройдуть 29 серпня.

А команди Першої ліги минулими вихідними саме повернулися до своїх ігор після двотижневого відпочинку. Головною подією восьмого туру стала перша втрата очок балаклійським «Цементником», який на виїзді розійшовся «сухим миром» з ізюмським «Крем’янцем» – 0:0. З аналогічним рахунком завершився і матч у Слобожанському Зміївського району, де місцевий «Енергетик-Центренерго» зустрічався із сахновщинським «Колосом». А голи у цьому турі Першої ліги були забиті тільки в Куп’янську. Там місцевий «Металург» здобув вольову перемогу над «Дворічною» (3:1).

Після цього туру трійка лідерів не змінилася. Продовжує впевнено очолювати першість «Цементник» з 22 очками. Від нього на шість пунктів відстає «Металург», на третьому місці поки перебуває «Крем’янець» з 10 заліковими балами.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: гольова феєрія у Березівці

Автор: Савелій Мякушко