Держава може підтримати реконструкцію спортивного майданчика під стадіон у Пісочині

26.05.2021 12:08 Спорт
У 2021 році в Пісочині має розпочатися реконструкція спортивного майданчика під стадіон. Голова Харківської облради Артур Товмасян лобіює під цей проєкт залучення державних коштів.

Харків знову перетворився на столицю українського футболу. Наступного дня після матчу національної збірної місто прийняло Конгрес Української асоціації футболу. Найкращі спортивні менеджери, зокрема і УЄФА, високо оцінили перспективи регіону.  96 делегатів обрали керівний склад асоціації, а також підбили підсумки фінансової діяльності. Йшлося й про розвиток дитячого та жіночого футболу.

Серед учасників заходу був і голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

–    Засідання Конгресу Української асоціації футболу має важливе значення для Харківщини, оскільки тут зібралися провідні спортивні менеджери, у тому числі УЄФА, які високо оцінюють перспективи регіону, – наголосив очільник Харківської облради.

Читайте також: У Близнюківській лікарні з’явилися нові відділення. Фото

Він підкреслив, що в Харкові є потужна спортивно-тренувальна база, яка залишилася після проведення Євро-2012. А наявність цієї інфраструктури відкриває широкі можливості для розвитку футболу.

–    Переконаний, що наша команда «Металіст» у наступних сезонах повернеться до числа кращих національних футбольних клубів та боротиметься за найвищі нагороди, – зазначив Артур Товмасян.

Самоврядовець акцентував увагу делегатів, що зараз дуже важливо розвивати й підтримувати інфраструктуру, докласти максимальних зусиль до відродження клубу «Металіст», стадіону, дитячої футбольної академії та тренувальних баз.

Під час конгресу Артур Товмасян переймався не тільки питаннями великого футболу, а й лобіював розвиток спортивної інфраструктури у територіальних громадах Харківщини, зокрема підтримку на державному рівні проєкту реконструкції спортивного майданчика під стадіон у Пісочині. Голова облради це питання детально обговорив з міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом. 

–    Сьогодні Пісочин динамічно розвивається, тож чисельність населення громади постійно зростає. Спортивна інфраструктура громади налічує п’ять міні-футбольних полів із штучним покриттям, утім відсутнє професійне поле для великого футболу і команди змушені орендувати поля для тренувань у Харкові. Крім того, наявність професійного поля важлива для місцевої ДЮСШ, – акцентував увагу міністра Артур Товмасян.

Очільник облради переконаний, що новий мультифункціональний спортивний майданчик з професійним футбольним полем зі штучним покриттям може стати місцем проведення районних та обласних турнірів і чемпіонатів, бо відповідатиме усім вимогам. Більш того, новий стадіон може бути тренувальною базою для професійних футбольних команд районного та обласного рівня. 

Відповідно до проєкту, спортивний майданчик мають перебудувати під стадіон зі штучним покриттям та з облаштуванням бігових доріжок і трибун, приміщень для спортсменів і санітарних зон. Розмір футбольного поля складатиме 100 м на 64 м. Орієнтовний початок робіт – 2021 рік. У бюджеті Пісочинської селищної ради на 2021 рік уже передбачено під реконструкцію 3 мільйони гривень. За планом реконструкція об’єкта триватиме близько 18 місяців.

–  Сподіваюся на підтримку міністерства. Переконаний, що реалізація проєкту сприятиме розвитку не тільки футболу, а й інших видів спорту у нашому регіоні, – наголосив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.