Донецький «Шахтар» сенсаційно програв у Харкові

22.03.2021 09:45 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
21 березня в рамках 19-го туру УПЛ ФК «Львів», який ішов на останньому місці, в Харкові приймав донецький «Шахтар». «Гірники» несподівано поступилися аутсайдеру 3:2.

Відкрити рахунок у матчі вдалося львів’янам. У середині першого тайму Шина прострелив з правого флангу на дальню стійку, яку влучним ударом замкнув Альваро Тавареш – 1:0. Доволі швидко «гірники» зуміли зрівняти рахунок. Це Монор Соломон з меж штрафного майданчика точно пробив у дальній верхній кут воріт суперника – 1:1. З таким рахунком команди пішли на перерву.

Початок другого тайму ознаменувався голом львів’ян. На 48-й хвилині Назарій Нич утік від захисників «Шахтаря» і «пробив» Анатолія Трубіна – 2:1. Утім, як у першому випадку, так і зараз, «Шахтар» швидко відігрався. І знову це зробив завдяки точному «пострілу» Соломона. Однак «Львів» і втретє в матчі вийшов уперед. Трубін у власному карному майданчику сфолив на Шині – пенальті. Постраждалий сам підійшов до м’яча, пробивши по центру воріт – 3:2. На порятунок у «гірників» залишалося близько 20 хвилин, утім зрівняти рахунок вони не змогли.

3:2 – «Львів» сенсаційно переграв діючого чемпіона УПЛ у Харкові. Завдяки цій перемозі львів’яни покинули останнє місце турнірної таблиці і піднялися на 12-ту сходинку. «Шахтар» залишився другим, утім відставання від київського «Динамо» збільшилося до семи очок. До слова, кияни в цьому турі вдома розгромили львівський «Рух» 3:0.     

Автор: Олександр Гаркавець