Донецький «Шахтар» програв у Харкові і вилетів з Ліги чемпіонів

12.12.2019 09:03 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
Тепер «гірники» виступатимуть у Лізі Європи.

Вчора, 11 грудня, донецький «Шахтар» у рамках шостого туру Ліги чемпіонів на харківському ОСК «Металіст» приймав «Аталанту» з Бергамо (Італія). Перемога в цьому матчі виводила «гірників» в плей-оф Ліги чемпіонів. Для виходу з групи українців могла влаштувати і нічия, втім для цього треба було, щоб загребське «Динамо» вдома не виграло у «Манчестер Сіті». Хорвати програли, однак і «гірники» не зуміли домогтися позитивного результату.

Голи вчора глядачі на «Металісті» побачили лише після перерви і тільки від однієї команди, «Аталанти». Італійці відкрили рахунок у середині другого тайму: Алехандо Гомес зліва прострелив уздовж воріт, а Тімоті Кастань з другої спроби переправив м'яч у ворота української команди – 0:1. На 77-й хвилині Додо ускладнив завдання «Шахтаря» – бразилець отримав другу жовту картку і залишив партнерів у меншості. А через три хвилини «Аталанта» зняла практично всі питання про переможця матчу, подвоївши свою перевагу, забив Маріо Пашаліч, 0:2. В кінці матчу «гірники» влаштували штурм на ворота італійців, створили пару небезпечних моментів, але воротар суперника П'єрлуїджі Голліні був на висоті. А в компенсований час італійці довели рахунок до розгромного – Робін Госенс скористався помилкою Тараса Степаненка біля власних воріт і впевнено переграв Андрія Пятова.

0:3 – «Шахтар» вилітає з Ліги чемпіонів і продовжить єврокубковий сезон у Лізі Європи. Свого суперника гірники по 1/16 ЛЄ дізнаються після жеребкування, яке пройде найближчого понеділка, 16 грудня.

Читайте також: Як харків’янам потрапити на Євро-2020

Автор: Савелій Мякушко