Донецький «Шахтар» у Харкові переміг «Бенфіку» – ФОТО

21.02.2020 09:00 Спорт
Фото Бориса Бреславця Фото Бориса Бреславця
У цьому матчі арбітр двічі користався допомогою відеоасистента.

Вчора, 20 лютого, після зимової сплячки до Харкова повернувся великий футбол. У рамках 1/16 фіналу Ліги Європи донецький «Шахтар» на ОСК «Металіст» приймав чинного чемпіона Португалії, лісабонську «Бенфіку».

У першому таймі «Шахтареві» вдалося відкрити рахунок у матчі, відзначився Марлос. Спочатку цей гол головний арбітр зустрічі Боббі Медден зарахував, втім після підказки відеоасистента м’яч був скасований – натуралізований українець знаходився в офсайді.

«Чистий» гол донецькій команді вдалося забити вже по перерві. На початку другого тайму «гірники» серйозно насіли на ворота суперника і створили кілька гострих моментів, один з яких закінчився взяттям воріт лісабонців. На 55-й хвилині Алан Патрік точним ударом у нижній кут з лінії радіуса відкрив рахунок у матчі – 1:0. Після пропущеного м’яча португальці активізувалися і через кілька хвилин зрівняли рахунок, втім і на цей раз не обійшлося без втручання VAR (відеоасистент рефері). На 62-й хвилині Томас Тавареш ударом з близької відстані відновив паритет у зустрічі, втім після підказки відеоасистента гол відмінили, через офсайд у португальця. Втім радість місцевих вболівальників була недовгою, оскільки перед голом Тавареша Сергій Кривцов у своєму штрафному майданчику сфолив на Франко Серві – пенальті. Одинадцятиметровий впевнено реалізував капітан лісабонців Піцці, розвівши м’яч і Андрія Пятова по різних кутах.

«Гірники» відразу великими силами пішли забивати другий гол, чого досягли на 72-й хвилині. Тайсон біля штрафного майданчика суперника поборовся до кінця з Рубеном Діашем, м’яч дістався Жуніору Мораєсу, який прострелив у центр на Віктора Коваленка – 2:1.

Лісабонці у час, що залишився, хотіли вирвати нічию, втім «гірникам» удалося зберегти переможний рахунок 2:1. Матч-відповідь відбудеться у Лісабоні наступного тижня, 27 лютого.

Читайте також: Харківський «Металіст 1925» підписав одного з кращих форвардів Першої ліги

Автор: Савелій Мякушко