Драма в Харкові: «Шахтар» в овертаймі обіграв «Монако»

26.08.2021 09:03 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
Вчора, 25 серпня, на ОСК «Металіст» пройшов матч Ліги чемпіонів між донецьким «Шахтарем» і французьким «Монако».

У Харкові команди розігрували путівку в груповий етап Ліги чемпіонів. Перший матч у Франції закінчився мінімальною перемогою донецького «Шахтаря» 1:0. У матчі-відповіді «Монако» треба було вигравати, і бажано в два і більше м’ячів, щоб не доводити справу до додаткового часу. І в першому таймі «монегаски» відмінно впоралися зі своїм завданням.

У стартовій половині гри гості повністю переграли українську команду, забивши два м’ячі. Дубль оформив капітан французів Віссам Бен Єддер. Могли французи до перерви довести рахунок до розгромного, втім їх підводила реалізація.

По перерві «Шахтар» заграв гостріше попереду і на 74-й хвилині відіграв один м’яч, який забив екс-півзахисник харківського «Металіста» Марлос. У час, що залишився, «Монако» мав відмінні можливості забити третій м’яч, втім у воротах відмінно діяв голкіпер «Шахтаря» Андрій Пятов. Основний час цього поєдинку закінчився мінімальною перемогою Монако 2:1. А це означало, що вболівальників на ОСК «Металіст» чекає овертайм, а можливо, і серія післяматчевих пенальті. Втім до них справа не дійшла.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: курйозний гол у матчі лідерів

На 114-й Шахтар забив другий гол, який відбувся в основному завдяки уродженцю Краснограда Михайлу Мудрику. 20-річний українець спочатку в підкаті на своїй половині поля перервав атаку французів, що дозволило «Шахтареві» піти в контрнаступ. Мудрик отримав м’яч уже на чужій половині поля і увірвався в штрафний майданчик французів. Михайло віддавав пас назад на партнера, втім цю передачі у свої ворота зрізав захисник суперника Рубен Агілар – 2:2.

Забити рятівний третій гол «монегаскам» не вдалося.

2:2 – «Шахтар» проходить «Монако» і виходить у груповий етап Ліги чемпіонів.

Автор: Савелій Мякушко