Еліна Світоліна виграла турнір у Чикаго перед стартом US Open

02.09.2021 12:40 Спорт
Фото: dumskaya.net Фото: dumskaya.net
Еліна Світоліна повернулася на п'яте місце в рейтингу найсильніших тенісисток світу WTA. Перша ракетка України успішно провела турнір у Чикаго і стала його переможницею.

Це гарна новина перед стартом останнього в сезоні турніру серії «Великого шолома» US Open. Тут зібрані букмекерські контори України, які приймають ставки на виступ Світоліної на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

Перемога в Чикаго

Турнір серії WTA 250 у Чикаго пройшов з 22 до 28 серпня включно. Призовий фонд склав 235 тисяч доларів. Спортсменки змагалися на покритті хард. Еліна Світоліна приїхала в Чикаго в статусі головної зірки турніру й тому отримала перший номер посіву. Другий номер посіву був у італійської тенісистки Каміли Джорджі, але вона відмовилася від участі через проблеми зі здоров'ям.

На шляху до фіналу Світоліна обіграла француженку Клару Бюрель, представницю Франції Фіону Ферро, ще одну француженку Христину Младленович і шведську тенісистку Бебекку Петерсон. У фіналі турніру в Чикаго Світоліній належало зіграти з представницею Франції Алізе Корне. Боротьба була тільки в першому сеті. Другий пройшов під повним контролем Світоліної. Рахунок у матчі 7:5, 6:4. Для представниці України цей трофей став першим у 2021 році. Загалом у неї вже 16 перемог в одиночному розряді. Завдяки перемозі в Чикаго у Світоліної стало 5210 очок у рейтингу WTA, і вона повернулася на п'яте місце, обійшовши представницю США Софію Кенін.

Посів на US Open

Відкритий чемпіонат США з тенісу стартує 30 серпня. Від України в основну сітку турніру пробилися чотири тенісистки: Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Даяна Ястремська та Еліна Світоліна. Єдиною сіяною на турнірі буде Світоліна, яка отримала п'ятий номер.

Марта Костюк у першому колі зіграє з представницею Греції Марією Саккарі. Це буде перший очний матч суперниць. Даяна Ястремська зіграє з німкенею Анжелікою Кербер. У Ястремської є в активі перемога над Кербер на турнірі в Аделаїді у 2020 році. Ангеліна Калініна зіграє з представницею Єгипту Маяр Шериф. Остання пробилася в основну сітку через кваліфікацію. Раніше тенісистки не зустрічалися. У разі вдалого проходу першого кола Ястремська й Калініна зіграють у другому раунді очний матч.

Еліна Світоліна почне турнір грою з Ребеккою Марино. Представниця Канади пробилася в основну сітку через кваліфікацію. Раніше спортсменки не зустрічалися на корті. Світоліна потрапила в одну чверть з японкою Наомі Осака, яка вважається головним фаворитом на перемогу в турнірі. Дістатися до півфіналу турніру буде вкрай складно.