Футбол у Харкові: «Металіст» - «Динамо» 1:2 (ФОТО)

02.08.2014 18:40 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова
«Металіст» зіграв перший домашній матч чемпіонату України сезону 2014-2015, програвши київському «Динамо» з рахунком 2:1

Спекотна погода, яка стояла весь день  у Харкові, та відсутність ряду провідних гравців не дозволили «Металісту» продемонструвати усю свою міць.

Початок матчу був рівний. Команди обмінялися кількома ударами, які, насправді, особливої небезпеки за собою не таїли.

Але на 14-й хвилині практично ні з чого гості створили момент, який привів до гола у ворота «жовто-синіх». Пас Романа Безуса на хід Юнесу Беланді відрізав майже весь захист «Металісту». В свою чергу марокканський легіонер «Динамо» сам пробивати не став, а відправив м’яч у воротарський майданчик, де у ворота його переправив Артем Кравець -  0:1.

Та на цьому динамівці не зупинилися і за хвилину до закінчення основного часу першого тайму збільшили рахунок. Арбітр матчу повівся на картинне падіння Андрія Ярмоленка в боротьбі з голкіпером харків’ян та призначив пенальті у ворота «Металіста», яке сам Андрій і реалізував -  0:2.


У другому таймі характер гри декілька помінявся. Гравці «Металіста» перехопили ініціативу та намагалися змінити результат на свою користь. Але з вирішальним ударом не виходило. Лише на 60-й хвилині харків’янам вдалося розпечатати ворота гостей. Олександр Шовковський з порушенням правил зупинив прохід Азеведо, та арбітр знову призначив пенальті, але  цього разу у ворота киян. До точки підійшов Клейтон Хав’єр та бездоганно відправив м’яч у нижній кут -  1:2.


Наприкінці матчу на полі стало дуже спекотно не тільки від погоди, а й від пристрастей між футболістами. На 85-й хвилині матчу ігровий момент ледве не закінчився бійкою між Вільягрою та Сергієм Рибалкою, за що обидва гравці одержали по жовтій картці. Для футболіста «Динамо» вона стала другою, та автоматично Сергій побачив перед собою червоне світло і покинув поле.

Незважаючи на перевагу у чисельності, «Металісту» так і не вдалося зрівняти рахунок. Кияни почали тягнути час, часто падали з причини та без, зриваючи тим самим атаки хазяїв поля. Врешті фінальний свисток оголосив перемогу київського «Динамо».


Наступний матч «Металіст» проведе 9 серпня на виїзді у Львові, де зіграють з чемпіоном України донецьким «Шахтарем».

«Металіст»: Дішленковіч, Вільягра, Торсіглєрі (Торрес 68), Юссуф, Пшеничних, Едмар, Краснопьоров (Ребенок 76), Кулаков, Азеведо, Хав'єр, Гоменюк (Жажа 53).
«Динамо»: Шовковський, Даніло, Драгович (Сидорчук 46), Безус (Гармаш 63), Ярмоленко, Рибалко, Кравець, Віда, Макаренко, Калитвинцев, Беланда (Селін 82).
Попередження: Вільягра 86 - Рибалко 27, 85, Шовковський 59, Беланда 68, Гармаш 78, Безус 90.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта