Футболіст з Харківщини зіграв за збірну у важливому матчі відбору до чемпіонату світу

02.06.2022 11:19 Спорт
Фото: ukrinform.ua Фото: ukrinform.ua
Уродженець Краснограда Харківської області Михайло Мудрик взяв участь у переможному матчі збірної України з футболу над Шотландією.

Вчора, 1 червня, в Глазго збірна України з футболу зустрічалася з Шотландією в рамках плей-оф відбору до чемпіонату світу, який у листопаді – грудні цього року пройде в Катарі.

Фото: uaf.ua

Підопічні Олександра Петракова продемонстрували хорошу гру, завдяки чому святкували бажану перемогу 3:1. За нашу команду забивали Андрій Ярмоленко, Роман Яремчук і Артем Довбик.

Фото: uaf.ua

У цьому поєдинку взяв участь уродженець Краснограда Михайло Мудрик, який на 72-й хвилині замінив Віктора Циганкова. Це був дебют Мудрика в офіційних матчах за національну команду України. Наш земляк міг записати до свого активу гольову передачу, втім Довбик не скористався шикарним пасом Мудрика, змарнувавши вихід віч-на-віч.

– У Михайла було мало часу, аби реалізувати задумане. В цілому він відіграв гідно, не розгублено, підготовлено. Він не тягне ковдру на себе, грає на команду. Підтвердженням цьому є пас на Довбика. Він побачив Артема між гравцями і видав м’яч точно в ноги, тому залишилося тільки забити, але не вийшло, – ділиться враженнями від гри красноградця зі «Слобідським краєм» перший тренер Мудрика Михайло Меркулов, який працює в Красноградській ДЮСШ. – Міша взимку до нас приїжджав, розмовляли з ним. Йому хотілося бути у збірній, він про це мріяв. Я привітав його після гри.

Читайте також: Ім’я тримають у секреті: у відомого футболіста з Краснограда народилася дитина

Михайло Меркулов вважає, що в наступних матчах Олександр Петраков даватиме Мудрику більше ігрового часу.

– Олександр Петраков давно знає Мішу, і Михайло виріс і в його очах. Я думаю, Петраков надалі даватиме йому більше часу, щоб він міг реалізувати свій потенціал. Мишко дуже змінився, це не той Мудрик, який був два роки тому чи рік. Михайло змінився і ментально, і тактично, він дуже виріс, – зазначає Михайло Меркулов.

Ще один гравець збірної України з Краснограда Андрій Лунін, який кілька днів тому став переможцем Ліги чемпіонів, до заявки на цей матч не потрапив. А харків’янин, захисник донецького «Шахтаря», Валерій Бондар увесь матч провів на лаві для запасних.

Останній крок на шляху до ЧС-2022 нашій збірній треба зробити в неділю, 5 червня, в Кардіффі. Там підопічні Олександра Петракова протистоятимуть збірній Вельсу. Перемога дозволить нашим хлопцям зіграти у фінальній частині мундіалю в Катарі.

Автор: Савелій Мякушко