Футболісти з Харківщини зіграли за збірну України

22.09.2022 10:23 Спорт
Фото: uaf.ua Фото: uaf.ua
Двоє гравців з Харківської області взяли участь у матчі збірної України проти Шотландії.

Учора, 21 вересня, національна збірна України з футболу в рамках четвертого туру Ліги націй на виїзді зустрічалася з Шотландією. На жаль, наші співвітчизники зазнали розгромної поразки 0:3, пропустивши всі голи після перерви.

У цьому поєдинку взяли участь двоє уродженців Харківської області – харків'янин Валерій Бондар і красноградець Михайло Мудрик. Бондар провів увесь матч, а Мудрик – 83 хвилини. На початку другого тайму Михайло мав шанс забити, втім з дальньої дистанції не влучив у порожні ворота.

За версією аналітичного порталу whoscored найкращим у складі збірної України визнано воротаря Анатолія Трубіна – 6,8. Найгірший серед гравців основного складу – Михайло Мудрик (5,7). Бондар отримав третю найкращу оцінку в команді – 6,6.

У заявці на цей матч був ще один футболіст з Харківщини, красноградець Андрій Лунін, який весь матч провів на лаві для запасних.

Після матчу з Шотландією головний тренер збірної Олександр Петраков сказав, що Анатолій Трубін залишить розташування команди. Він поїде грати за молодіжну збірну. Це підвищує шанси Луніна зіграти в найближчому матчі проти Вірменії, який відбудеться в суботу, 24 вересня.

– Звісно, хочеться, щоб Андрій зіграв проти Вірменії, але думаю, що більше шансів вийти в стартовому складі у Дмитра Різника, оскільки він на відміну від Луніна має постійну ігрову практику, – розповів «Слобідському краю» перший тренер Луніна Іван Манько. – Я з ним періодично спілкуюся. У нього все нормально, посилено тренується в «Реалі». Каже, що ігри в деяких чемпіонатах за інтенсивністю менше, ніж тренування в мадридському клубі.