Футбольні команди з Харківської області зіграють у фіналі Кубка Дніпропетровщини

18.09.2023 14:50 Спорт
Фото: Володимир Яцина Фото: Володимир Яцина

Вчора, 17 вересня, футбольний клуб «Колос» з Сахновщини Харківської області вийшов у фінал Кубка Дніпропетровщини, де зустрінуться з лозівським «Авангардом».

Про це медіа «Слобідський край» розповів головний спеціаліст по напрямку спорту відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради Володимир Яцина.

17 вересня у день селища Сахновщина місцевий футбольний клуб «Колос» в рідних стінах приймав криворізький «Пенуел» в рамках другого півфіналу Кубка Дніпропетровщини. Нагадаємо, перша гра завершилася мінімальною перемогою сахновщан 5:4.

За словами Володимира Яцини, цей матч краще розпочали сахновщани, але гравці «Пенуелу» захищалися на власній половині поля і відповідали небезпечними контратаками. Одна з них у середині першого тайму завершилася успіхом, 0:1. Потім на останніх хвилинах стартової половини гри «Колос» заробив небезпечний штрафний удар. Капітан господарів Сергій Лавренов майстерно виконав цей стандарт, зрівнявши рахунок – 1:1.

У другому таймі сахновщани ще додали обертів, що одразу дало результат. Двічі відзначився Віталій Єфіц, ще голом відзначився Артем Карпенко. Наприкінці зустрічі «Пенуел» мав шанс скоротити відставання в рахунку, коли арбітр призначив пенальті на їх користь. Однак цей одинадцятиметровий гостям реалізувати не вдалося – голкіпер «Колоса» Олександр Какадій відбив цей удар.

4:1 – сахновщани і в другому матчі обіграють «Пенуел», завдяки чому виходять до фіналу Кубка Дніпропетровщини.

– Атмосфера на грі була відмінна, усіх присутніх безкоштовно пригощали кашою. Ні цій грі був збір коштів дитячим волонтерським центром «Сонячні квіти». Було зібрано понад 16 тисяч гривень, які підуть на потреби ЗСУ, – розповідає медіа «Слобідський край» Володимир Яцина.

У фіналу Кубка на уболівальників очікує дербі Харківщини – «Колос» зустрінеться з лозівським «Авангардом». Підопічні Ігоря Рахаєва у першій гру на виїзді обіграли донецький «Донбас» 4:3. У матчі-відповіді 16 вересня лозівчани в основний час поступилися супернику 2:3, через що гра перейшла в овертайм. Там «Авангарду» вдалося зрівняти рахунок і зіграти внічию 3:3, завдяки чому вони здобули загальну перемогу й вийшли у вирішальний матч турніру.

Як каже Володимир Яцина, орієнтовно фінал Кубка пройде в першій половині жовтня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшов матч між лідерами чемпіонату Харківського району з футболу та фінал Кубку Валківської громади. Також ми повідомляли, що харків’янки завоювали бронзу на чемпіонаті Європи.

Більше новин селища Сахновщина та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин міста Лозова та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: