Футбольні команди зі звільнених громад Харківщини розіграли незвичний кубок. Фото

20.02.2023 17:38 Спорт
фото з Telegram-каналу Голос Липецької громади фото з Telegram-каналу Голос Липецької громади
Об'єднана команда Липецької і Циркунівської територіальних громад провела футбольний поєдинок проти колективу з Вільхівської ТГ. Цей матч дав старт Кубку Визволення, який планують проводити в деокупованих населених пунктах Харківської області.

Про це медіа «Слобідський край» розповів воротар об'єднаної команди Липецької і Циркунівської громад Юрій Лаптій.

18 лютого у Харкові пройшов матч Кубка Визволення. Це футбольний турнір, в якому планується участь команд з деокупованих населених пунктів нашого регіону. У першому матчі цих змагань об’єднана команда Циркунівської і Липецької ТГ мінімально обіграла колектив з Вільхівської громади 2:1. Переможцю дістався незвичний кубок – латунна гільза.

– Ідея матчу з'явилася спонтанно. Зібралося коло людей, з якими ми грали раніше, і вирішили провести такий турнір. Його мета – показати людям, які перебувають поза межами наших громад, що життя продовжується. Незважаючи на те, що в цей день було багато снігу, гравці отримали купу емоцій від гри та спілкування. Велику радість наш матч приніс і хлопцям, які наразі боронять Україну, – каже Юрій Лаптій. – Щодо самого трофея, мені прийшла така ідея поїхати до знайомих військових, вони дали мені латунну гільзу з далекобійної гаубиці. Сенс такий, що вона латунна, а всі кубки зазвичай такого кольору. Ще символічно, що за допомогою таких снарядів ЗСУ звільняли наші громади від окупантів. Цей кубок буде перехідним.

Кубок Визволення у Харкові, Україна

Турнір планують проводити у звільнених населених пунктах Харківського району. Також є задум на кубку вигравірувати назву населеного пункту, звідки команда-учасниця турніру, і дату його звільнення. Планується, що наступний матч у рамках турніру пройде на початку весни. Об’єднана команда Циркунівської і Липецької ТГ зіграє проти колективу з Дергачівської громади.

Футбольний Кубок Визволення у Харкові, Україна

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Харківському районі з початку війни пошкоджено більше 10 тисяч будівель та 30 об’єктів теплопостачання. Також ми писали, в яких громадах Харківського району можна отримати адмінпослуги.

Більше новин Харківського району читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: