«Вони все одно будуть намагатися це робити», – Синєгубов про можливий наступ на Харківщину

20.02.2023 11:04 Суспільство
Російські військовослужбовці не відмовилися від ідеї захопити Харківську область. Не рахуючись з втратами техніки та живої сили, вони продовжують атакувати населені пункти регіону.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на видання «Думка».

Як  розповів в інтерв’ю начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, окупанти досі не відмовилися від ідеї захопити Харківську область. Вони намагатимуться це робити, навіть розуміючи, що місто Харків їм узяти не вдасться.

«Однак все одно цих спроб вони не зупинять, щоб розтягнути лінію фронту», – зазначив очільник ХОВА.

Також він зауважив, що під час численних атак агресор не рахується з втратами: ані живої сили, ані техніки.

«Я наведу приклади, це розповідають наші військові, як росіяни наступають на Бахмуті і як вони наступають на нашому напрямку. Іде 5 танків. Це смертники, вони просто йдуть напряму. Їх знищує наша артилерія. Вони виявляють позиції нашої артилерії, зупиняються і починає працювати їх артилерія. Працює-працює, далі зупиняється – і знову пішли інші 5 танків. Коли танки в них стали дефіцитом, з'явився «Вагнер», те саме вони роблять із «Вагнером»: ідуть, поки уперлися, їх знищили, далі працює артилерія. Наступна хвиля. У них такі тактики, вони не рахують ані людей, ані техніку», – розповів Синєгубов.

За даними очільника ХОВА, саму таку тактику росіяни використовують і під час атак на Куп'янському напрямку. Він додав, що зараз у районі села Гряниківка Куп’янського району тривають важкі бої. Через бойові дії від населеного пункту вже майже нічого не залишилося, а всі місцеві жителі виїхали.

Нагадаємо, в ранковому зверненні Генерального штабу ЗСУ за 20 лютого йшлося про те, що підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів неподалік Гряниківки

Нагадаємо також, нещодавно ми публікували відповідь Збройних Сил стосовно можливого наступу на Харків та Куп'янськ. Детальніше про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Автор: Юлія Гнатченко