Гол харків'янина допоміг збірній України здобути історичний результат

18.11.2019 09:00 Спорт
Фото: futbolgrad.com Фото: futbolgrad.com
«Синьо-жовті» завершили відбір до Євро-2020 результативною нічиєю зі збірною Сербії.

Вчора, 17 листопада, збірна України з футболу проводила останній матч відбіркового етапу чемпіонату Європи – 2020. Підопічні Андрія Шевченка на виїзді зустрічалися із сербами. Цей матч не мав ніякого турнірного значення для наших співвітчизників, адже вони ще минулого місяця достроково зайняли перше місце в своїй групі і вийшли на континентальну першість. Сербам, у свою чергу, була потрібна виключно перемога, оскільки у них залишалися шанси на вихід на Євро, але лише теоретичні. Адже для бажаного результату сербам потрібно було самим вигравати і сподіватися на втрату очок Португалії в Люксембурзі, щоб було малоймовірно.

Серби активно розпочали матч з Україною, відкривши рахунок вже на 9-й хвилині. Господарі заробили пенальті, який реалізував Душан Тадич. Після пропущеного гола українці гостро заграли в атаці, й на 32-й хвилині гості відновили паритет, відзначився Роман Яремчук.

Початок другого тайму, як і першого, залишився за сербами, яким знадобилося 11 хвилин після перерви, щоб вдруге в матчі вийти вперед. Тадич навісив на Александара Митровича, який першим дотиком прийняв м’яч, а другим – точно пробив у дальній кут. Українці не хотіли програвати останню гру в цьому році і в підсумку зуміли відігратися вже в компенсований арбітром час. Урятував нічию для українців уродженець Харкова Артем Бєсєдін, який вийшов на поле на 77-й хвилині матчу. Форвард київського «Динамо» прийняв м’яч у центрі карного майданчика сербів і точно пробив у кут воріт суперника.

2:2 – українці зіграли внічию, завдяки чому вперше в своїй історії закінчили календарний рік без поразок. Також цей результат дозволив «синьо-жовтим» потрапити до першого кошика при жеребкуванні фінальної частини Євро-2020, яке відбудеться 30 листопада в столиці Румунії Бухаресті.

Читайте також: Матч «Шахтаря» і «Динамо» в Харкові завершився расистським скандалом – подробиці