Харківська тенісистка виборола першу в історії України олімпійську медаль з тенісу

31.07.2021 14:45 Спорт
Еліна Світоліна у заключному в одиночному розряді матчі Олимпійських ігор у Токіо виборола бронзову медаль.

Сьогодні у Токіо перша ракетка України Еліна Світоліна боролася за третє місце Олімпіади із тенісисткою з Казахстану Оленою Рибакіною.

Нагадаємо, раніше відома харків’янка вперше в кар’єрі пройшла в півфінал Олімпійських ігор, але не змогла пройти у фінал.

Бронзовий матч був запеклим.

У стартовому сеті лише перша подача українки була схожа на нормальну гру. Інші гейми Світоліна просто провалила – била по аутам, програвала суперниці як психологічно, так і по грі.

Другий сет розпочався із проблем для Еліни. За рахунку 1-1 українка втратила свою подачу. Рибакіна випромінювала впевненість у своїх діях і, здавалося, "доїсти" опонентку для неї не складе ніяких проблем. Однак за рахунку 3-2 казахська спортсменка не зуміла захистити свій гейм, та дозволила суперниці спочатку зрівняти ситуацію в матчі, а потім і вийти вперед. Напружений момент спостерігали всі українські вболівальники, коли за рахунку 4-4 наша тенісистка довго не могла захистити свою подачу, однак все ж зуміла дотиснути суперницю. Світоліна приймала на сет, однак зробити це не зуміла – Олена дуже впевнено зіграла на своєму м’ячі. Дівчата довели справу до тай-брейку, де сильнішою вже виявилась наша Еліна – за рахунку 6-5 вона зуміла вдало подати на сет.

Вирішальна, третя партія розпочалась для нашої спортсменки вкрай невдало. За рахунку 0-1 українка програла свою подачу та відпустила суперницю із брейком. Однак і Рибакіна відповіла Еліні взаємністю – за рахунку 4-2 не зуміла забрати свій м`яч та фактично дала вирівняти ситуацію в поєдинку (Світоліна забрала свою наступну подачу). На хвилі успіху українка зуміла зачепитись у 9 геймі та зробити брейк на подачі суперниці. Справа залишалась за малим – подати на матч, однак зробити це вдалося лише із 7 спроби – казахська спортсменка неймовірним чином відіграла 6 матч болів, але сьомий українка все ж реалізувала.

Підсумковий рахунок - 2:1 ( 1:6 / 7:6 (7:5) / 6:4). Еліна Світоліна - бронзовий призер Олімпіади 2020. Це перша в іторії України олімпійська медаль із тенісу. Вітаємо нашу спортсменку і всю Україну!

Автор: Тамара Кіч