Харківські спортсмени здобули нагороди чемпіонату Європи з боксу

16.04.2024 15:51 Спорт
Фото: Харківська обласна військова адміністрація Фото: Харківська обласна військова адміністрація

На чемпіонаті Європи з боксу серед молоді та жінок-молоді боксери з Харківщини здобули нагороди.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

Спортивний захід відбувся з 2 по 14 квітня в Хорватії.

Участь у змаганнях взяли 330 спортсменів з 33 країн, а за їх підсумками збірна України здобула 8 золотих, 8 срібних, 6 бронзових медалей та посіла перше загальнокомандне місце.

Вагомий внесок у загальну перемогу зробили боксери Харківської області, які вибороли 2 золоті та 2 срібні медалі. На чемпіонаті Україну та Харківщину представляли чотири спортсмени й усі четверо дійшли до фіналу змагань.

У ваговій категорії до 51 кг чемпіоном Європи серед молоді став Максим Зіменко. У фіналі він переміг суперника з Вірменії. Також Максима було визнано кращим боксером чемпіонату Європи.

Микола Лактіонов став чемпіоном Європи у вазі до 86 кг, здолавши у фіналі, достроково, в першому раунді боксера з Болгарії.

Крім того, Микола Лактіонов та Максим Зіменко виконали нормативи майстрів спорту міжнародного класу.

Ще два харків’янина поступились своїм суперникам у фіналах та посіли другі місця. Олександр Звєрєв у ваговій категорії до 48 кг зазнав порази від суперника з Азербайджану, а Богдан Челдик у вазі до 60 кг програв «золото» болгарину.

Нагадаємо, що українські боксери здобули дві блискучі перемоги на чемпіонаті Європи серед молоді.

Також раніше ми писали, що днями в Угорщині відбувся чемпіонат Європи з акробатичного рок-н-ролу, переможцями якого стали спортсмени з Харкова.

Автор: Валерія Ткаленко