Харківський «Металіст 1925» відібрав очки у «Шахтаря»

23.08.2022 15:16 Спорт
Фото: «Металіст 1925» Фото: «Металіст 1925»
Сьогодні, 23 серпня, у 1-му турі УПЛ 2022/23 футбольний клуб «Металіст 1925» з Харкова протистояв донецькому «Шахтареві».

У День Харкова та День Державного прапора України, 23 серпня, стартував новий розіграш Української Прем’єр-ліги. Матч-відкриття відбувся в Києві, де донецький «Шахтар» на НСК «Олімпійський» приймав харківський «Металіст 1925».

«Гірники» домінували протягом усього матчу, втім втілити свою перевагу бодай в один забитий м’яч не змогли. Найактивнішим гравцем донеччан був уродженець Краснограда Михайло Мудрик. Наш земляк мав кілька відмінних моментів забити, але відзначитися голом йому не вдалося. Найближче до бажаного Михайло був у другому таймі. На 75-й хвилині матчу Мудрик класно пробив з-за меж штрафного майданчика – харків’ян урятувала поперечина.

Читайте також: Футболіст з Харківщини виграв четвертий трофей у складі мадридського «Реала»

У харків’ян було лише кілька моментів у цьому матчі, але які. Відмінний шанс забити гравці «Металіста 1925» мали на 26-й хвилині. Партнер з лівого флангу віддав на Ростислава Русина, який впритул пробивав головою, проте голкіпер донеччан Анатолій Трубін парирував цей удар на кутовий. Також дуже непогану можливість забити харків’яни створили після перерви. Артем Габелок зі штрафного виконав передачу, на яку відгукнувся Ігор Курило, але він пробив повз воріт Трубіна. У підсумку команди розійшлися миром – 0:0.

Автор: Савелій Мякушко