Харківський «Металіст 1925» втратив очки в Житомирі

05.04.2021 18:28 Спорт
Сьогодні, 5 квітня, харківський «Металіст 1925» у рамках 20-го туру Першої ліги на виїзді зустрічався з житомирським «Поліссям».

У першому таймі харків’яни повністю переграли суперника, створивши низку непоганих можливостей для взяття воріт. Не раз своїми «пострілами» турбував воротаря господарів Володимира Маханькова півзахисник «Металіста 1925» Владислав Дмитренко, втім раз за разом голкіпер житомирців справлявся з ударами Владислава.

Утім найкращі шанси відзначитися у стартовому таймі були у Віталія Пономара і Юрія Батюшина, особливо у першого. На 33-й хвилині зимовий новачок команди, уродженець Куп’янська Пономар уник офсайду і вийшов віч-на-віч з воротарем суперника. Форвард хотів обіграти Маханькова і забити в порожні ворота, втім Володимир у рамках правил вибив м’яч рукою з ніг нападника. А доволі швидко вже Батюшин міг відкривати рахунок у матчі, але він не попав головою з вигідної позиції. 

Щодо суперника, він також протягом матчу створив кілька небезпечних моментів, утім команду рятував голкіпер харків’ян Денис Сидоренко.

Читайте також: Мрії Марії: як селищна вчителька з Харківщини підкорила «залізного коня»

У другому таймі «Металіст 1925» продовжував атакувати і шукати можливості для взяття воріт.  Найкращий з цих шансів гості створили на 75-й хвилині поєдинку. Олег Голодюк з правого флангу прострілював уздовж воріт на дальню стійку. Туди набігав Юрій Батюшин, який уже був готовий вносити м’яч у ворота, втім в останню мить захисник був першим на м’ячі, який від його ноги потрапив у поперечину і вилетів у поле. У час, що залишився, харків’янам так і не вдалося «розпечатати» ворота суперника – 0:0.

Тож після 20 зіграних матчів харків’яни продовжують іти на третій сходинці. В їх активі 38 очок. На першому місці рівненський «Верес», у якого 42 залікові бали після 18 матчів. Наразі одеський «Чорноморець», що йде на другій сходинці, проводить свій 20-й матч – «моряки» вдома приймають «Прикарпаття» і після першого тайму ведуть 2:0. Без урахування цієї гри в активі одеситів було 38 очок. У четвертого волочиського «Агробізнесу» 36 залікових балів, які вони здобули у 19 поєдинках.

Наступний матч «Металіст 1925» проведе 10 квітня на виїзді проти «Альянсу» із смт Липова Долина Сумської області.

Автор: Савелій Мякушко