Команди з шістьох громад Харківщини взяли участь у дитячому турнірі з футзалу

01.02.2023 16:15 Спорт
Фото: Валківська міська рада Фото: Валківська міська рада
Наприкінці січня у Валках завершився дитячий турнір з футзалу. Він проходив серед п’ятьох вікових категорій, а участь у ньому брали команди з шістьох громад Харківської області.

Про це медіа «Слобідський край» розповів організатор турніру Віктор Детюк.

Футбольний турнір на пам'ять Анатолія Свистунова проводиться у Валках з 90-х років минулого століття. Він розігрувався двічі на рік. Зимою змагалися дитячі команди, восени – ветеранські. Участь брали лише колективи з колишнього Валківського району. Цьогоріч формат турніру вирішили змінити, розширивши географію учасників.

– Тренери дитячих команд з різних куточків області проявили ініціативу і запропонували провести турнір для підтримки дитячого футболу у воєнний час. Змагання вирішили провести в місті Валки, оскільки у нас більш-менш спокійно. Усі фінансові витрати лягли на команди – вони оплатили суддівство, призовий фонд тощо. Загалом у турнірі взяли участь колективи з шістьох громад регіону: Валківської, Краснокутської, Богодухівської, Золочівської, Нововодолазької та Солоницівської, – розповідає Віктор Детюк.

Змагання, які тривали з 5 по 29 січня, пройшли у п’ятьох вікових категоріях – 2006-2007 роки, 2008-2009 роки, 2010-2011 роки, 2012-2013 роки та 2014-2015 роки. У кожній категорії була різна кількість колективів. Спочатку учасники грали в одне коло, кожен з кожним. А потім перші чотири колективи виходили в півфінали: перша команда грала з четвертою, а друга – з третьою. Переможці цих дуелей боролися за трофей, а команди, що поступилися, розігрували між собою бронзові медалі.

Тож у наймолодшій категорії перемогу святкувала «Нива» з Шарівки Валківської громади. Серед дітей 2012-2013 років народження знову-таки сильнішими стали представники шарівської «Ниви». У категорії 2010-2011 років перемогла ДЮСШ з Богодухова. Колектив з Нововодолазької громади «Квадр» став сильнішим у віковій категорії 2008-2009. А серед найстарших учасників турніру перемогу святкували хлопці з команди «Маяк-ДЮСШ» (Валки).

Загалом у турнірі взяло участь близько 500 юних футболістів, серед яких були кілька дівчат. Віктор Детюк каже, що тренери і діти залишилися задоволені цими змаганнями.

Нагадаємо, раніше ми писали, що до лондонського «Челсі»  перейшов футболіст з Харківської області, який уже дебютував за новий клуб. А спортсмен зі Слобожанської громади виборов бронзову медаль на Всесвітній універсіаді.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Більше новин міста Валки та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко