Спортсмен зі Слобожанської громади виборов бронзу на Всесвітній універсіаді

19.01.2023 11:02 Спорт
Степан Кінаш, який родом із села Геніївка Харківської області, став бронзовим призером в одиночній змішаній естафеті з біатлону на Всесвітній зимовій Універсіаді-2023.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Степан Кінаш увійшов до складу збірної України з біатлону на Всесвітній зимовій Універсіаді-2023, яка цього року проходить у Лейк-Плесіді (США) з 12 по 22 січня. Разом з представницею Львівської області Юлією Городнею вони змогли вибороти бронзову медаль в одиночній змішаній естафеті з біатлону. Саме ця медаль стала першою для України на цьогорічній Універсіаді.

Юлія Городна «настріляла» одне штрафне коло, проте Степан Кінаш після своєї заключної стрільби вийшов на дистанцію другим. На трасі юнак поступився у швидкості представнику збірної Франції. У короткій індивідуальній гонці він фінішував п’ятим. 

«Пишаюсь представниками вітчизняного спорту, нехай ця перемога надихає українську команду на подальші звершення», – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, для Степана це перша Універсіада, оскільки у двох минулих Україна не брала участі. На цих змаганнях спортсмен прагнув продемонструвати хороший результат – гарну витривалість та стрільбу.

Як розповів батько Степана, найголовнішою метою сина залишається участь з національною збірною України в Олімпійських іграх, які пройдуть в італійських містах Мілан і Кортіна-д'Ампеццо в лютому 2026 року.

Більше новин селища Слобожанське та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.