«Металіст 1925» очолив тренер, який працював з чотирикратним чемпіоном Німеччини

21.12.2023 15:20 Спорт
Фото: https: ua-football.com Фото: https: ua-football.com

У «Металіста 1925» змінився головний тренер. Новим наставником харківського клубу став Віктор Скрипник.

Вчора, 20 грудня, харківський «Металіст 1925» отримав нового головного тренера. Ним став 54-річний український фахівець Віктор Скрипник. Контракт розрахований на три роки.

До тренерського штабу Скрипника увійдуть Григорій Ярмаш, Сергій Попов та Артемій Чернишов, з якими він працював у своїх попередніх клубах. Також продовжать працювати вже в штабі Скрипника Максим Цвіренко, Сергій Вольваков та Андрій Шабалін. Олег Голодюк також залишиться працювати у структурі клубу. Про це повідомляє пресслужба харківського клубу.

Віктор Скрипник народився 19 листопада 1969 року в Новомосковську на Дніпропетровщині. Вихованець «Дніпра». В Україні він грав за цю команду, а також у складі запорізького «Металурга». У 1996 році став гравцем німецького «Вердера», у складі якого провів понад півтори сотні матчів. Після цього працював у клубі в молодіжних командах. Він очолював другий склад «Вердера», а після цього, у 2016-му році, став головним тренером першої команди клубу. Таким чином, Віктор Скрипник став першим українським тренером, який працював на подібній посаді в європейському топ-чемпіонаті.

Після «Вердера» Скрипник працював у латвійській «Ризі», луганській «Зорі» та полтавській «Ворсклі», яку він очолював до завершення першої частини цього сезону.

Нагадаємо, днями красноградець Михайло Мудрик забив гол за лондонський «Челсі».

Автор: Савелій Мякушко