«Металіст 1925» у Харкові не зміг здолати «Чорноморець»

04.08.2020 14:33 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
У харків’ян залишилися лише теоретичні шанси на потрапляння в УПЛ.

Учора, 3 вересня, харківській «Металіст 1925» проводив матч чергового, 28-го, туру чемпіонату Україні серед команд першої ліги. «Жовто-сині» вдома приймали одеський «Чорноморець». Господарі могли відкривати рахунок на 15-й хвилині зустрічі, втім Максим Банасевич з меж штрафного майданчика не зміг переграти воротаря суперника Данило Варакуту. Через чверть години господарі створили ще одну гарну нагоду, аби вийти уперед. Ярославь Ямполь навісив на Максима Ермоленко, однак форвард з кількох метрів пробив головою вище. Під завісу першого тайму одесити зуміли відкрити рахунок, відзначився Артур Авагімян. Однак після застосування системи відеодопомоги арбітрам VAR, головний рефері зустрічі Віталій Романов відмінив взяття воріт через положення поза грою.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: лозівчани зупинили «Авангард»

Після перерви, на 58-й хвилині, Ермоленко змарнував ще один відмінний шанс відзначитися. Сергій Ченбай з лівого флангу прострілив у карний майданчик суперника. На цю передачу відгукнувся Ермоленко, який з кількох метрів поцілив у поперечину. Харків’яни активно тиснули на ворота суперника, аби заробити бажані три очки. І наприкінці зустрічі господарі могли вирвати перемогу, але м’яч після удару зі штрафного у виконанні Антона Савіна влучив у поперечину. На 88-й хвилині вже одесити мали можливість здобути максимум залікових балів – Авагімян небезпечно пробивав майже з лінії карного майданчика, втім на цей «постріл» зреагував голкіпер господарів Денис Сидоренко.

0:0 – харківський «Металіст 1925» у другому матчі поспіль не може перемогти, і майже втратив шанси на підвищення у класі. «Жовто-сині» відстають на шість очок від «Агробізнеса», «Волині» та «Руха», які ділять між собою третю сходинку, що дає право зіграти наступного сезону в Українській Премʼєр-Лізі. Якщо хтось з цих команд заробить хоча б один заліковий бал у двох останніх матчах, харків’яни «пролетять» повз УПЛ. При цьому «Металіст 1925» сам повинен здобути максимум очок у двох заключних матчах – проти «Оболоні-Бровар» та «Кременя».

Автор: Савелій Мякушко