«Металіст 1925» зміцнюється, щоб отримати путівку в Прем’єр-лігу

30.01.2020 16:45 Спорт
static.ukrinform.com static.ukrinform.com
Харківський клуб на початку 2010-х добирався до чвертьфіналу Ліги Європи і забирався на друге місце в чемпіонаті України. Зараз «Металіста» взагалі не існує — у 2016 році клуб був ліквідований через банкрутство. Однак у Харкові є свій футбольний клуб — це «Металіст 1925».

Юридично ця команда не може претендувати на всі регалії «Металіста», але в місті розуміють, що «Металіст 1925» був утворений відразу ж після зникнення «Металіста». А тому і вважають його рідним.

За три роки «Металіст 1925» дістався до Першої ліги України і йде у верхній частині таблиці. Теперішнє сьоме місце не відображає всієї картини, адже до зони стикових матчів, де буде визначатися доля двох путівок до Прем’єр-ліги, — всього два очки.

Лідирує в Першій лізі «Рух» зі Львова, який випереджає «Металіста 1925» усього лише на чотири очки. У харківської команди є непогані шанси поборотися за місце в Прем’єр-лізі — вважають експерти букмекерської контори Ліга Ставок на офіційному сайті (реєстрація на сайті БК Ліга Ставок). Але вся боротьба за підвищення в класі розгорнеться вже цієї весни, тому команді з Харкова необхідно зміцнити свій склад.

Узимку «Металіст 1925» зробив лише кілька придбань. Склад команди поповнив Сергій Ченбай. Цей 27-річний центральний захисник виступав за ФК «Кремінь», де за три роки став провідним гравцем і отримав капітанську пов’язку. Ченбай, найімовірніше, стане гравцем стартового складу, адже йому під силу витіснити з основи Дмитра Поспєлова або Михайла Шершня. До того ж придбання Ченбая буде доречне після вибуття трьох основних захисників ФК «Металіст 1925». Сергій Петров, Владислав Кравченко і Олександр Жданов розірвали контракт з харківським клубом і поки що знаходяться без команди.

Клуб був готовий до виходу цих гравців, адже ще в листопаді «Металіст 1925» домовився про перехід нігерійського крайнього захисника Чідера Келіта Аніха. Йому всього 18 років, і він ще не грав на дорослому рівні, виступаючи в молодіжних змаганнях за свій «Футбольний коледж Абуджа». Однак у ФК «Металіст 1925» сподіваються, що він зможе замінити Владислава Кравченка, який грав з краю в обороні.

Ще одна угода, яку здійснило керівництво «Металіста 1925», — трансфер бразильського форварда Дерека Рібейро. Угода була оформлена ще в кінці листопада, але офіційно гравцем «Металіста 1925» він став лише в січні, коли відкрилося трансферне вікно. Дерек виступав за молодіжну команду «Флуміненсе», а потім грав за «Артсул» і «Мадурейру». Бразилець має замінити в команді форварда Максима Прядуна, який також пішов з харківського клубу.

Читайте також: Як екс-гравці «Металіста 1925» піднімають сільський клуб у Харківській області

Автор: Олександр Гречаний