Розпочався чемпіонат Харківського району з футболу

11.05.2023 09:20 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв

Минулими вихідними стартував чемпіонат Харківського району з футболу. У цьогорічній першості беруть участь не тільки місцеві команди, а й колективи з інших районів області.

Будують команду з нуля

У цьогорічній першості Харківського району з футболу беруть участь 10 команд. Вісім з них представляють шість громад Харківського району – Пісочинську (ФК «Березівка» і «Промінь», Коротич), Височанську (ФК «Високий» і «Колос», Бабаї), Безлюдівську («Альянс», Безлюдівка), Харківську (МСК «Харків»), Люботинську («Дербі», Люботин) та Солоницівську («Енергетик-2», Солоницівка). Ще два учасники – з Богодухівського та Чугуївського райо­нів: «Нива», Сковородинівка із Золочівської громади та СК «Кам’яна Яруга» з Чугуївської.

Чинний чемпіон першос­ті «Березівка», яка виграла всі змагання в Харківському районі у 2021 році – чемпіонат, Кубок і Суперкубок, цю першість розпочинала з домашньої гри проти «Колоса» з Бабаїв.

Рахунок у матчі відкрили гості, реалізувавши пенальті на початку поєдинку. В середині першого тайму господарям удалося зрівняти рахунок, утім на перерву вони пішли в ролі наздоганяючих, пропустивши гол з кутового.

Старт другої половини гри залишився за березівцями, які протягом п’яти хвилин забили двічі і вийшли вперед. В обох команд були моменти, аби відзначитися, але рахунок більше не змінився – 3:2 перемога «Березівки».

– Наразі ми будуємо коман­ду з нуля. Зі складу зразка 2021 року залишилися всього два гравці. Порівняно з нашою грою до війни це велика різниця. І моментів багато було біля наших воріт, і непотрібних помилок припускалися мої футболісти, тож роботи багато. Добре, що результату досягли, але осад залишився. Щодо суперника, то він здивував. Так, на їхньому полі завжди нам важко було грати, а вдома ми їм «відван­тажували» 7–8 голів. А тут вони такий бій дали, я не очікував, – поділився головний тренер «Березівки» Руслан Щербак.

Головний тренер «Колоса» Іван Михайличенко сказав, що перший тайм у виконанні його підопічних сподобався.

– Після перерви хлопці трохи «підсіли», суперник узяв перевагу та забив два м’ячі. Щоб провести на рівні обидва тайми, нам не вистачило глибини складу, деякі футболісти грали з пошкодженнями. Звісно, є над чим працювати, головне, що у хлопців бажання велике. Кажуть, проти наступного суперника буде краще, – розповів Іван Михайличенко.

За його словами, склад порівняно з довоєнним змінився на 50 %. Наразі більше половини команди – це гравці з Височанської громади.

– Головне для нас у цьому чемпіонаті – грати, щоб нічого не завадило це робити, і посісти гідні місця, звичайно, хочеться виграти золото, – поділився наставник «Колоса».

Приємно здивувало поле

Цікава гра вийшла в Кам’яній Ярузі, де однойменний колектив приймав «Ниву» зі Сковородинівки. Господарі після першого тайму вели 1:0, утім зачепитися навіть за нічию у підсумку не змогли. У другому таймі команда із Золочівщини забила тричі, відсвяткувавши бажану перемогу 3:1.

– Футбол вийшов цікавим – 0:1 програвали, потім удалося завести хлопців у перерві й 3:1 виграти. У першому таймі не забили у свої моменти. За рахунку 1:0 вони нас пробачили, там у нас із пустих воріт вибили м’яч. Швидше за все, якби пропустили другий, не відігралися б, у них хороша команда. Хотів відзначити добрий стан поля. Коли їхали на гру, хлопці казали, що там поле погане, грати на ньому не можна. Втім були приємно здивовані – арену добре підготували, – розповів помічник головного тренера «Ниви» В’ячеслав Козир.

Він зазначив, що наразі залишилося 80 % складу команди зразка 2021 року, були тільки точкові підсилення.

– На сьогодні президент команди конкретного завдання не ставить, але ми маємо таку команду, яка завжди хоче бути серед призерів, – підкреслив фахівець.

Помічник головного тренера СК «Кам’яна Яруга» Сергій Кузьмичов розповів, що в цій грі вони не дорахувалися кількох основних виконавців.

– Перший тайм більш-менш рівний був, а в другій половині вони нас повністю переграли.
У нас з різних причин були відсутні п’ятеро основних гравців. На наступну гру, сподіваюся, зберемо свій найсильніший на сьогодні склад. Зі складу 2021 року залишилося дві-три людини. Зараз у нас, можна сказати, збірна Чугуївського району, в якій є гравці з Чугуєва, Покровки, Кам’яної Яруги, Чкаловського тощо. Щодо завдання на сезон, то у призери буде важко потрапити, тому що чемпіонат дуже сильний. Намагатимемося максимально високе місце посісти. З тим складом, що був до війни, ми могли боротися за чемпіонство, – зазначив Сергій Кузьмичов.

Стосовно інших трьох матчів стартового туру, то люботинське «Дербі» розпочало сезон з мінімальної перемоги, обігравши ФК «Високий» 2:1. Вдало з’їздив у Безлюдівку коротичанський «Промінь»: він розгромив тамтешній «Альянс» 3:0. А найбільшу перемогу минулими вихідними здобув МСК «Харків», який тренує колишній гравець харківського «Металіста» і збірної України Сергій Валяєв. Харків’яни на виїзді обіграли солоницівський «Енергетик-2» – 9:0.

Раніше ми писали, що харківський боксер здобув перемогу на професійному ринзі.

Нагадаємо, нещодавно боксер з Донецької громади виборов звання чемпіона України. 15-річний Олександр Звєрєв завоював золоту медаль на чемпіонаті України з боксу серед юніорів. А минулими вихідними, 30 квітня, сахновщинський «Колос» здобув перемогу в чемпіонаті Дніпропетровщини.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: