Троє гравців з Харківської області вийшли в стартовому складі збірної України

10.06.2022 09:45 Спорт
8 червня збірна України з футболу зіграла матч проти команди Ірландії. У стартовому складі збірної вийшло троє вихідців з Харківської області. Красноградці Андрій Лунін та Михайло Мудрик і харків'янин Валерій Бондар.

Українська збірна з футболу реабілітувалася за прикру поразку від Вельсу, яка позбавила нас місця на чемпіонаті світу 2022 року. У рамках Ліги націй підопічні Олександра Петракова перемогли збірну Ірландії з рахунком 0:1. Єдиний гол забив зі штрафного Віктор Циганков на 48-й хвилині матчу, який вийшов на поле за дві хвилини до цього.

Лунін та Бондар відіграли увесь матч повністю, а Мудрика замінили на Олександра Пихальонка на 71-й хвилині.

За оцінкою футбольних аналітиків авторитетного сайта WhoScored.com вихідці Харківської області отримали такі оцінки за цю гру за 10-бальною шкалою: Андрій Лунін – 7.8, Михайло Мудрик – 6.2, Валерій Бондар – 7.3 бала. Для порівняння автор гола Віктор Циганков отримав 7.3 бала, а найкращим гравцем матчу став Микола Шапаренко із 7.9 балами.

Також позитивно на гру голкіпера збірної України відреагував перший тренер Андрія Луніна Іван Манько.

— За п’ятибальною системою я б грі Андрія поставив 4.8. Є що вдосконалювати. Немає воротарів, які безгрішні. У деяких компонентах гри він сильніший, у деяких слабкіший. У будь-якому разі зараз він додав і дуже сильно додав, – ділиться зі «Слобідським краєм» Манько.

Перший тренер узагалі оцінює Луніна як спокійного та розсудливого гравця, який на полі показує ту гру, яка відповідає грі голкіперів.

— Вчора був момент, коли він кінчиками пальців, але ж дотягнувся до м’яча, дістав його, – згадує Іван Манько видатний сейв воротаря збірної.

Також тренер поділився тим, що Андрій Лунін дуже допомагає Красноградській дитячо-юнацькій спортивній школі, вихованцем якої він є. Чи не вся футбольна атрибутика, яка є в команд спортивної школи, була від Андрія. Це м’ячі, комплекти ігрової форми, зимовий одяг, рюкзаки, сітки на ворота.

Також вихідцем Красноградської ДЮСШ є Михайло Мудрик. Хоча футбольні аналітики оцінили його гру в матчі проти Ірландії доволі низько, проте його перший тренер Михайло Меркулов зовсім не згоден з такою оцінкою.

— Михайло переживав через гру. Йому потрібно доводити, що потрібен команді, і це всі бачать. Петраков (головний тренер збірної України з футболу. – Ред.) також це розуміє. І я дуже радий, що він дає йому грати. У минулій грі Мудрика випустили на 72-й хвилині. У нього не було часу повністю розкритися. Зараз він видав дві-три передачі та такі, що можна було забивати, але не вистачає зіграності та порозуміння в команді. Команда буде кращою, коли вони пограють цим складом, будуть більше розуміти та довіряти один одному, – аналізує Меркулов.

Сучасна українська збірна – це дуже молода команда за середнім віком гравців, і в них ще є достатньо часу, щоб зігратися та продовжувати приносити позитивні емоції всім українським уболівальникам.

Автор: Олександр Манченко