У півфіналі змагань “Кубка націй Данон” перемогли школярі із Дніпропетровська

30.05.2012 12:25 Спорт
Кубок націй Данон Кубок націй Данон
У суботу у Балаклійському районі відбулися змагання на Всеукраїнський фінал “Кубка націй Данон”.

У вівторок, 29 травня у селищі Красний Донець Балаклійського району на стадіоні “Газовщик” юні футболісти із Золочева, Дніпропетровська, Кіровограда та Конотопа розіграли одну із путівкок на Всеукраїнський фінал “Кубка націй Данон”.

За результатами матчів змагатися за звання кращих та шанс поїхати до Польщі на міжнародний турнір буде команда школи № 54 з Дніпропетровську. “Срібло” у півфіналі отримали школярі з Кіровограду, третіми стали конотопці, і на четвертому місці — команда Золочева.   

Серед спортсменів жодному ще нема й 12 років. Більшість з них ніколи не були за межами рідного міста, і тим більше не грали на професійному футбольному полі. Підтримати команди до Красного Донця приїхали тренери і батьки хлопців.

- Я займаюся з дітьми вже давно. Беру їх ще зовсім малими, коли їм виповнюється 5-6 років. Цього року ми вже виграли близько десятка турнірів, а за два роки — більше 25. Команда ще жодного разу не програла. Мої діти на 2-3 роки молодші за інших учасників змагань. Усього 5 хлопців 2001 року народження, інші ще молодші. У 2011 на обласних змаганнях “Шкіряний м'яч” у Нікополі ми були третіми. Сьогодні ж у нас свято,  - говорить тренер команди з Дніпропетровську Борис Афанасьєв. - Я дуже вдячний, що нас сюди запросили. Тут чудова спортивна база. У нас такого нема. Вдома ми граємо на ґрунтовому полі розміром 20 на 30 м. У нас звичайна школа, не спортивна.  

Карповський Олексій — капітан і одночасно кращий гравець команди з Дніпропетровську.
 
- Мені сподобалося брати участь у чемпіонаті. Тут дуже хороша професійна організація. Хотілося б грати ще більше, - говорить Олексій. - До змагань наша команда довго готувалася. Ми разом вже давно, років п'ять, тому граємо злагоджено.

На морі із дніпропетровським чемпіонів майже ніхто не був, тому хлопці з нетерпінням очікують поїздки та сподіваються на перемогу. Тим більше, що команда, яка покаже найкращий результат, отримає приз із рук легенди футболу Зінедіна Зідана, офіційного посла “Кубку націй Данон”.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта