Україна вперше за всю історію обіграла Іспанію

Promo
03.11.2020 15:22 Спорт
Підопічні Андрія Шевченка зуміли здивувати і здобули перемогу над «Червоною фурією».

Збірна Іспанії – це дуже сильний суперник, але навдивовижу в останніх трьох матчах вона змогла пробити ворота всього один раз. До цього вона регулярно забивала в 42 поєдинках поспіль. М’яч від іспанців влучав у ворота противника 121 раз.

Аналітики здивовані: що сталося з такою сильною збірною. Підопічні Андрія Шевченка зуміли здивувати і вперше за всю історію здобули перемогу над «Червоною фурією». Розглянемо матчі Ліги націй поточного сезону.

Матчі, що пройшли

3 вересня 2020 року розпочався другий розіграш Ліги націй. Збірна України виступає в Лізі А. Підопічні Шевченка змагаються з дуже сильними суперниками: Швейцарією, Німеччиною та Іспанією.

Перший матч був зіграний 3 вересня, національна збірна зустрілася зі Швейцарією. «Жовто-синім» удалося здобути перемогу. Матч закінчився з рахунком 2:1. Голом відзначилися Ярмоленко і Зінченко. Наступна зустріч відбулася 6 вересня, але пройшла для України розгромно. Іспанці на своєму полі змогли забити чотири голи і виграли всуху. Підопічні Шевченка не змогли пробити ворота суперника.

10 жовтня Україна приймала Німеччину, але теж поступилася. Букмекерські контори та спортивні аналітики сумнівалися щодо явного фаворита. Кожна з команд має свої плюси. Українці можуть похвалитися непоганою нинішньою формою, а німці – мотивацією. Але навіть прогнози на футбол сьогодні не мали одностайної думки. В результаті Малиновський зміг забити один гол, але «Орли» двічі поцілили у ворота.

Історична перемога

Спостерігаючи за грою своєї збірної, багато фанатів футболу не чекали нічого доброго від зустрічі з іспанцями. Ви ж пам’ятаєте розгромний попередній матч? Спортивні аналітики вважали явним фаворитом «Червону фурію». Деякі букмекери давали на перемогу України захмарний коефіцієнт 20.0. Тобто шансів у збірної практично не було.

Як ми знаємо, спорт непередбачуваний. Матч з Іспанією це вкотре довів. Команда Шевченка змогла здобути перемогу над одним з найсильніших суперників у четвертому турі Ліги націй. Зустріч відбулася 13 жовтня. «Жовто-сині» вперше за історію змогли виграти у лідера групи. Голом відзначився Циганков. Команди раніше зустрічалися на полі, але результат був печальним для українців – п’ять поразок і одна нічия.

Після цього матчу Україна піднялася в рейтингу УЄФА з 24-го місця на 23-те. Команда увійшла в топ-25 під керівництвом Андрія Шевченка і знаходиться там з кінця 2019 року.

Майбутні зустрічі і думки букмекерів

Попереду в національної збірної ще кілька вирішальних зустрічей. Найближчий матч – з Німеччиною 14 листопада. Українці зіграють у гостях. В Інтернеті вже йдуть опитування уболівальників, а спортивні каппери вивчають попередні зустрічі і складають прогнози. За результатами незалежного голосування в Інтернеті, вболівальники думають, що переможе Німеччина, за цей результат проголосувало 83 %, можливий нічийний результат – 17 %. На подив, фани футболу не вірять у перемогу України.

Деякі аналітики думають, що зустріч закінчиться з рахунком 2:0 на користь німців. Подивимося, адже підопічні Шевченка вміють перемагати, а тому ситуація неоднозначна. Тим паче, іспанців вважають перспективнішими. До речі, букмекерська контора Пулбет пропонує азартним любителям футболу зіграти на тоталізаторі. Можете ризикнути і з великим інтересом спостерігати за спортивними зустрічами.

Заключний матч – 17 листопада 2020 року. Швейцарія приймає на своєму полі Україну. А от у цьому матчі спортивні каппери вважають швейцарців аутсайдерами, хоча в рейтингу вони вище. Результати голосування серед фанів: 42 % вважають Україну переможницею і тільки 22 % віддали голос за Швейцарію, нічийний результат – 36 %.

Нагадаємо формат турніру: команди, які зможуть виграти у своїй групі, потрапляють у фінальну стадію Ліги націй. Далі йдуть півфінал, зустріч за третє місце і, звичайно ж, фінальний матч.

Читайте також: Перші матчі – за господарями: як стартував Кубок Харківської області з футболу